Hlavní obsah

Fläming – v létě ráj in-linistů, v zimě skvělé místo na běžky

Novinky, Německá turistická centrála/TMB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fläming, jenž se proslavil jako největší oblast in-line bruslení v Evropě, láká návštěvníky nejen v létě. Na podzim sem míří cyklisté za dlouhými výlety a v zimě, když napadne dostatek sněhu, si tu přijdou na své i běžkaři.

Foto: Landkreis Teltow-Fläming

Běžkařské trasy v braniborském Flämingu

Článek

Upravené běžkařské trasy

Pokud napadne více než 20 cm sněhu, což je tak akorát na to, aby při odpichu hůlky měly dostatečnou oporu, vyrazí správa kraje Teltow-Fläming s technikou vytvořit několik běžkařských tratí. Trasy se dle povětrnostních podmínek nacházejí mezi skate arénou v Jüterbogu a bruslařskou trasou B 101, odtud pak dále ve směru na Werder, Markendorf, Fröhden a Schlenzer až do Wahlsdorfu. Běžkovat se za dobrých sněhových podmínek dá i mezi Werderem a Kolzenburgem, na okruhu RK 3 nebo z Föhrdenu do Bochowa.

Foto: Landkreis Teltow-Fläming

Běžkařské trasy v braniborském Flämingu

Praktické informace

Půjčit si lyže na místě zatím není možné. Kdo si chce zajezdit, musí si přivézt vlastní vybavení. I bez lyžování má však zimní krajina Flämingu své kouzlo a láká k dalším sportovním aktivitám či procházkám.

Zima ve Flämingu

Informace o trasách pro běžkaře najdete zde.

Další tipy na výlety po okolí hledejte na www.brandenburg-tourism.com nebo www.germany.travel.

Výběr článků

Načítám