Hlavní obsah

Belantis – továrna na zážitky nedaleko Lipska

Novinky, Kamila Stojanovová, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítr ve vlasech a v žilách adrenalin. Pokud je to přesně váš styl, v zábavním parku Belantis nedaleko Lipska u našich saských sousedů se nudit nebudete. Na spoustu zážitků se ale mohou těšit i ti, kdo krkolomným jízdám na horské dráze zrovna neholdují. Spoustu zábavy si užijí i děti.

Foto: Leipzig Tourismus und Marketing GmbH/Schmidt

Vítejte v největším zábavním parku na východě Německa!

Článek

Největší zábavní park ve východním Německu

Už při svém otevření v roce 2003 se park Belantis stal největším zábavním parkem v zemích bývalé NDR. S více než šedesátkou atrakcí si svůj status udržuje dodnes. Jejich nabídka je více než pestrá. Od horských drah přes vodní atrakce po off-road dráhu pro čtyřkolky. Během roku návštěvu zpestřují ještě různé tematické akce. Snad nejoblíbenější se koná na závěr sezóny – halloweenská show tu není jen o dýních.

Foto: Belantis Vergnügungspark Leipzig

Panorama parku Belantis nedaleko Lipska

Volným pádem z jedné z nejstrmějších horských drah světa

Pokud by se Belantis měl prezentovat jen jednou ze svých atrakcí, kvůli kterým by stálo za to udělat si výlet do Saska, pak by to rozhodně byla horská dráha Huracan. Adrenalin zaručen. A pořádný vítr ve vlasech také – Huracan nejenom že má pětinásobný looping, ale pyšní se titulem jedné z deseti nejstrmějších horských drah světa. Volným pádem se zde padá z výšky 32 metrů.

Foto: Belantis Vergnügungspark Leipzig/Brzoska

Huracan - jedna z 10 nejstrmějších horských drah světa

Je jasné, že takový adrenalin pro děti zrovna není to pravé, ale ani ty nepřijdou zkrátka. Huracan má totiž nově od letošní sezóny menšího sourozence. Na zmenšenině velké horské dráhy se mohou bezpečně projet děti od tří let.

Foto: Belantis Vergnügungspark Leipzig/Brzoska

Některé atrakce můžete sami částečně ovládat, třeba jako tato křídla

Od Pobřeží objevitelů do Údolí faraonů

Monotónnost moc zábavná není. Proto je park rozdělen do osmi tematických světů. Atrakce jsou zde třeba ve stylu Údolí faraonů, především děti se pak mohou vžít do role rytířů na Rytířském ostrově nebo vyrazit na výpravu na Pobřeží objevitelů.

Foto: Belantis Vergnügungspark Leipzig/Rico Hoffmann

Dobrodružství je připraveno i pro ty nejmenší

Dvě vodní jezera nabídku atrakcí ještě rozšiřují. Třeba jízda na divoké vodě skrz údajně největší pyramidu v Evropě může být také zážitkem, na který budete dlouho vzpomínat. Přinejmenším se ale dobře pobavíte.

Foto: Belantis Vergnügungspark Leipzig/Stefan Hoyer

V parku se dá i relaxovat. Třeba poblíž největší evropské pyramidy.

Naučte se jezdit na segwayi

Občas si při pohledu na turisty brázdící pražské ulice na segwayi říkáte, že by se vám takový dopravní prostředek celkem hodil. Nebo by to alespoň mohla být celkem zábavná činnost. V parku Belantis si takové vozítko můžete půjčit, ba co víc – nikde jinde než v Belantisu nebudete mít možnost udělat si na segway rovnou „řidičák“.

Foto: Belantis Vergnügungspark Leipzig/Martin Jehnichen

Z atrakcí si vybere každý

Z dalších dopravních prostředků můžete vyzkoušet třeba jízdu na off-road čtyřkolkách, děti se mohou postavit na start „pouštní rallye“ nebo uspořádat závody na šlapadlech.

Foto: Belantis Vergnügungspark Leipzig/Martin Jehnichen

O adrenalinové zážitky nejsou ani děti ochuzeny

Jak se dostat do parku Belantis?

Autem do parku Belantis přímo před branami Lipska dojedete z Prahy za cca 2 a půl hodiny.

Park je otevřen od dubna do listopadu.

Pokud se nechcete o nic starat, vydejte se už na konci srpna na jednodenní výlet s cestovní kanceláří Čedok.

O parku Belantis se dočtete také na stránkách Německé turistické centrály, nejvíce informací najdete přímo na české verzi webu parku Belantis.

Související témata:

Výběr článků

Načítám