Hlavní obsah

Aktivní dovolená v Německu – pohoda, dobrodružství i relax

Novinky, Německá turistická centrála

Máte raději aktivní dovolenou než lelkování na pláži? Žádný problém! V Německu na vás čeká mnoho zajímavých možností, jak strávit dovolenou aktivně a přitom zůstat fit.

Foto: Berchtesgadener Land Tourismus GmbH

Výprava s přáteli berchtesgadenskou krajinou

Článek

Milovníci pěší turistiky, hledači pokladů, zastánci zdravého způsobu života a také romantici mohou objevovat rozmanité přírodní oblasti pěšky. Díky skvěle značené síti pěších stezek, která se rozprostírá na více než 200 000 kilometrech, se tito výletníci neztratí ani bez GPS.

Foto: Bayern Tourismus Marketing GmbH

Na horáku křížem krážem Bavorskem

Na více než 200 cyklistických stezkách mohou návštěvníci objevit turistické zajímavosti německých měst nebo romantické cesty německou přírodou. Sportovní nadšenci mohou zdolat alpské vrcholy, požitkáři si na své přijdou na stezkách podél vinic a rodiny si mohou užít nenáročné cyklistické výpravy podél řek.

Pěší turistika a horolezectví v Bavorsku

Každé zákoutí láká na nová překvapení, je toho hodně co objevovat: lehce zvlněnou krajinu Bavorského lesa podél více než 400 km dlouhé pěší stezky „Goldsteig“, sportovní stezky pro Nordic Walking v Ruhpoldingu nebo hřebenovou túru v Allgäuských Alpách. Ať už jste horolezec nebo rekreační pěší turista, pro každého se najde vhodná trasa. Dokonce i krátké trasy pro ty, kdo si rádi přispí.

Foto: Ferienregion Zugspitzland, B.Lechner

Vodopády u Farchantu v regionu okolo Zugspitze

Letní zábava na bavorských řekách a jezerech

S Bavorskem jsou v první řadě spojovány hory, lesy a horské louky. Ale také co se týče vodáctví, má Bavorsko co nabídnout. Výlety na nafukovacích člunech nebo pádlování vstoje v alpském regionu Tegernsee-Schliersee, jízda na voru úzkým údolím divokého Rodachu v přírodním parku Frankenwald nebo odpočinková plavba po „bavorském moři“ Chiemsee.

Foto: Bayern tourismus Marketing GmbH

Relax u bavorských jezer

Od Horních Franků po východní Bavorsko existuje spousta možností, jak zcela nově zažít vodu jako přírodní živel.

Region Lipska: překvapivě rozmanitý

Vodní sport je jednou z nejoblíbenějších volnočasových aktivit v lipské jezerní krajině. Na vodních cestách můžete přímo z kánoe objevovat krásy Lipska a jeho okolí. Doporučení hodná je především trasa od městského přístavu v Lipsku přes malebnou krajinu Auwald až k jezeru Cospudener See.

Foto: Hüller Fotografie

Na kole lipskou jezerní krajinou

Se svými více než 20 jezery je region okolo Lipska zajímavý nejen pro vodní turisty. V létě si lidé užívají třeba plachtění a potápění. Kdo má raději více adrenalinu, ten může vyzkoušet kitesurfing, rafting nebo wakeboarding.

Kromě zážitků na vodě nabízí rovinatá krajina okolo lipské nížiny jedinečné možnosti pro cyklistiku a pěší výpravy. Velmi dobře značené stezky provedou návštěvníky křížem krážem přes lesy, rybníky a vřesoviště, které charakterizují zdejší krajinu. Krásným zážitkem pro milovníky přírody je stezka Heide-Biber Tour v národním parku Dübener Heide, která je vyznamenaná certifikátem kvality.

Foto: LMT GmbH

Rafting v parku Markkleenberg

Cyklistickou výpravu plnou zážitků slibuje stezka Mulderadweg v oblasti Sächsisches Burgenland. Tato náročná trasa vede podél kouzelné krajiny protkané řekami, okolo hradů a klášterů a nabízí jedinečnou možnost nahlédnout do saské historie.

Sever Německa – ráj pro milovníky adrenalinu a vodních sportů

Ti, kteří to mají raději „divočejší“, se mohou vydat se svým surfovým prknem na vlny Severního a Baltského moře, nebo prozkoumávat nádhernou přírodu, lesy a jezera z ptačí perspektivy při paraglidingu.

Meklenbursko-Přední Pomořansko: aktivní dovolená na pobřeží Baltského moře a 2000 jezer

Malebná pobřežní krajina mezi Hamburgem a Berlínem je zároveň nejvodnatějším a nejslunečnějším regionem Německa. Na bílých písečných plážích si radostné chvilky užívají nejen rodiny s dětmi. Hned za 1900 kilometry pobřeží se blýská hladina více než 2000 jezer. Klidné řeky a kanály propojují vodní krajinu v jedinečný labyrint: modrý ráj pro kanoe, kajaky, hausbóty, dřevěné vory, jachtaře a surfaře.

Foto: Usedom Tourist GmbH

Lázeňská architektura u Baltského moře

Velká část regionu patří k chráněným přírodním oblastem. 12 národních přírodních rezervací, z toho tři národní parky a světové přírodní dědictví UNESCO Buchenwälder (bukové lesy) lákají k průzkumným túrám pěšky, na kole nebo na lodi. Národní park Jasmund je známý pro své křídové útesy na ostrově Rujána s jedinečnými pěšími stezkami a výhledem na moře.

Foto: Usedom Tourist GmbH

Přímořský most v Ahlbecku

Dobře vybudovaná síť stezek se spoustou značených jedno- i vícedenních tras vede ke kouzelným zámkům a malebným vesničkám, mohutným kostelům z pálených cihel v hanzovních městech a dlouhým mostům přes moře do pobaltských lázní. Dvě oblíbené dálkové trasy jsou například Ostseeküstnradweg nebo cyklistická trasa Berlín–Kodaň.

K perfektní dovolené patří i chutné regionální pokrmy a útulné ubytování. To vše také samozřejmě v Meklenbursku-Předním Pomořansku naleznete – od rybářské udírny po gurmánské restaurace, od seníku po pětihvězdičkový hotel.

Dva ostrovy, dvě tváře

Zatímco na Syltu na vás čeká pořádný adrenalin v podobě  windsurfingu, surfingu (koná se zde i mnoho mezinárodních závodů), kitesurfingu nebo jízdy na katamaránech, ostrov Usedom v Baltském moři nabízí klidné a odpočinkové zážitky pro celou rodinu.

Sylt

Sylt, ostrov v Severním moři, láká především adrenalinové nadšence. Ale nejen ty! Západní pobřeží je ideálním místem, kde si můžete vyzkoušet své dovednosti na prkně, východní část ostrova je pak jako stvořená pro ty, kteří teprve začínají.

Foto: Holmstroem

Sylt - ráj surfařů

Pokud vás tyto vodní sporty nelákají, těšit se můžete z dlouhých procházek po pobřeží, speciálních procházek s průvodcem v mělčinovém moři, nebo si prostě a jednoduše budete užívat sluce ve tváři a vítr ve vlasech na pláži v jednom z pestrobarevných plážových košů. Mezitím můžete vyzkoušet také tradiční rybí pochoutky, vyhlášenou dobrotou je Fischbrötchen (houska s rybou a salátem na různé způsoby).

Usedom

Ročně je na Usedomu v průměru 1906 slunečních hodin, což ho řadí k nejslunečnějším regionům Německa. 42 km jemných, bílých písečných pláží, pět přímořských mostů, mezi něž patří i ten nejstarší a nejdelší přímořský most, který vyčnívá hluboko do Baltského moře a zve k dlouhým procházkám mezi vlnami, stejně jako nejdelší evropská plážová promenáda „tří císařských lázní“ vedoucí až po polské Świnoujście, 150 km cyklistických tras a 400 km tras pro pěší, neporušená a zachovalá lázeňská architektura a krásná a rozmanitá příroda usedomské oblasti Achterland, to vše je rok co rok láká k návštěvě tohoto ostrova v Baltském moři.

Foto: Usedom Tourist GmbH

Pláž v Bansinu

Kitesurfing, projížďky na koni přes písečné pláže nebo relaxace v našich lázeňských hotelech? To vše a ještě mnohem víc slibuje Usedom!

Je toho tolik, co můžete objevit. Tak neváhejte a vydejte se na cestu. Odměněni budete originálními zážitky a nově nabitou energií.

Tipy na cestu

Auto – dálnice jsou stále bez poplatku, ale nezapomeňte, že pro vjezd do některých německých měst potřebujete ekologickou plaketu

Vlak – podívejte se na výhodné nabídky DB Bahn, stránky jsou nově přístupné i v češtině

Autobus – zajímavé ceny a destinace nabízí Eurolines

Letadlo – přímé spojení do německých metropolí nabízejí společnosti Lufthansa a Germanwings

Více informací naleznete na  www.germany.travel

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám