Hlavní obsah

V nejznámějších městech Marockého království na vás čekají krásné pláže, impozantní památky a především spousta nezapomenutelných zážitků

Novinky, CK Blue Style

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maroko patří k nepřívětivějším a nejotevřenějším státům arabského světa, vždy vás zde přijmou s otevřenou náručí. Tato pozoruhodná země plná barev a vůní okouzlí návštěvníky natolik, že návrat sem pro ně bude samozřejmostí. Kromě hlavního města Rabatu, které je prozářeno pestrými květy ibišků, stojí za návštěvu řada dalších zajímavých měst a míst.

Foto: Shutterstock

Rabat je hlavním městem, ve kterém žije 1,7 miliónu obyvatel.

Článek

Ideálním místem pro odpočinek je Agadir

Původně se jednalo pouze o malou rybářskou vesničku, dnes je toto velice moderní turistické místo plné luxusních hotelových komplexů. Město bylo kompletně znovu postaveno po ničivém zemětřesení v roce 1960. Úroveň hotelů je zde na velmi vysoké úrovni. Většina ubytovacích zařízení se pyšní prostornou zahradou se spoustou zeleně, bazény a různými odpočívadly, kde můžete v klidu relaxovat. Agadir je oblíbený pro svou zlatavou pláž, která má tvar půlkruhu a obvykle bývá chráněna před větry, jež vanou od oceánu.

Foto: Shutterstock

Téměř každý hotel v Agadiru má vyhrazenou svojí část pláže

Za nákupy a bohatým kulturním životem se vydejte do Casablancy

Nejlidnatější město Maroka leží na pobřeží Atlantského oceánu. Staré historické centrum – medína, je obestavěno mohutnými hradbami a obklopeno přístavem, který je jedním z největších uměle vybudovaných přístavů na světě. Nedaleko odtud se tyčí impozantní mešita Hassana II. Jedná se o monumentální nákladnou stavbu, ke které patří přes 200 metrů vysoký minaret, knihovna a univerzita. Casablanca slouží jako ekonomické a obchodní centrum země, se svými bulváry, zábavními podniky a moderními obchody patří k předním světovým velkoměstům. Téměř zde vymizela muslimská tradice nošení šátků přes obličej a ženy se zde oblékají velice elegantně.

Foto: Shutterstock

Mešita Hassana II. je největší mešitou v Maroku a sedmou největší na světě

Historie na vás dýchne ve městě Fés

Jedno z nejzachovalejších tradičních královských měst s bohatou historií a kulturou, které bylo založeno roku 789. Ve 12. století se stalo významným centrem vzdělanosti, scházeli se zde vědci a muslimští i křesťanští hodnostáři. Fes al-Bali neboli Starý Fés je složen ze spletitých, chaotických uliček, kterých je zde údajně přes 9000. Zajisté nejúchvatnějším místem, které zde můžete spatřit, jsou koželužny. Jejich návštěva je opravdu nezapomenutelným zážitkem. Ovčí, velbloudí, kozí, hovězí a antilopí kůže se zpracovávají dávným způsobem jako ve středověku. Pro své bohaté kulturní dědictví je Fés turisticky velice oblíbeným místem a jeho historické jádro bylo zapsáno na seznam památek UNESCO.

Foto: Shutterstock

Fés vás zaujme svými architektonickými skovsty

Jedinečné zažitky na vás čekají na známém náměstí v Marrakéši

Dalším městem, které byste při své cestě po Maroku neměli opomenout, je Marrákeš. Toto staré sultánské sídlo se díky své centrální poloze stalo cestovatelskou a obchodní křižovatkou. Z Marrákeše se můžete vydat do hor Atlasu i do saharské pouště anebo naopak na pobřeží Atlantského oceánu. Nejrušnějším místem Marrákeše je náměstí Jemaa el-Fna, kde jsou turisté svědky téměř exotické podívané. Za rytmické orientální hudby tančí břišní tanečnice, kejklíři překvapují svými dovednostmi a zaklínači hadů svou odvážností. Vše podtrhuje vábivá vůně právě připravovaných místních pokrmů. Nedaleko náměstí se nachází rozsáhlý souk (tržiště), kde ke koupi seženete víceméně cokoli. Nepřehlédnutelný je také 69 metrů vysoký minaret mešity Kotoubia z 12. stol., který se hrdě tyčí k nebi.

Foto: Shutterstock

Náměstím Jemaa el-Fna se linou vůně místních kulinářských specialit

Inzertní sdělení:

Ceny 8denních zájezdů do Maroka začínají na 10 390 Kč. Vyberte si svoji dovolenou na www.blue-style.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám