Hlavní obsah

Objevte krásy ostrova, který je nazýván Květina východu

Novinky, CK Blue Style

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zakynthos láká nádhernými plážemi, tajuplnými mořskými jeskyněmi a tyrkysovým mořem. V jarních dnech ostrov rozkvete a vzduchem se line nádherná vůně jasmínu a orchidejí. Třetí největší z Jónských ostrovů je zároveň ostrovem s nejvyšším počtem slunečných dnů v Řecku a zelená barva stromů, díky příjemnému klimatu, nemizí ani v nejteplejším létě.

Foto: Shutterstock

Příroda na Zakynthosu vás upoutá na první pohled.

Článek

Ideální místo pro odpočinek i divoké oslavy

Ostrov díky svému pobřeží, které je dlouhé téměř 123 km, nabízí celou řadu nádherných míst pro ideální dovolenou. Tím nejznámějším, nejnavštěvovanějším a nejrušnějším letoviskem je Laganas. Tato oblast leží pouhých 10 km od hlavního města, pyšní se vynikajícím turistickým zázemím, moderními hotely a krásnými plážemi s průzračně čistou vodou. Především díky bujarému nočnímu životu je Laganas žádaným cílem mladých lidí a v letních měsících zde panuje velice živá atmosféra.

Foto: Shutterstock

Laganas patří k nejnavšěvovanějším letoviskům

Váženými hosty ostrova jsou želvy

Laganas ale není proslulý pouze nočním životem. V období od května do srpna obývají místní záliv stovky želv Caretta caretta (Kareta obecná), které zde v noci do teplého písku kladou svá vajíčka o velikosti pingpongových míčků. Želvy nakladou v průměru 80 až 120 vajec do jednoho hnízda, avšak z každého tisíce vajec nakonec přežije pouze jedno želví mládě. Není proto divu, že se místní snaží želvám vytvořit ty nejlepší podmínky. Za účelem jejich ochrany byl na ostrově vybudován národní mořský park. Těmto tvorům s krunýřem na zádech se zde dokonce podřizuje i letecká doprava, noční lety jsou omezeny, aby hluk z letadel nerušil karety vylézající z moře.

Foto: Shutterstock

Karety jsou na ostrově oblíbenou atrakcí

Po stopách pašeráků

Krásných pláží Zakynthos nabízí opravdu mnoho, téměř všichni se však shodnou na tom, že tou nejkrásnější je Navagio, která se nachází v severozápadní časti ostrova. Přestože je pláž obklopena skalním masivem, a je tak přístupná pouze z moře, sjíždí se sem velké množství turistů. Všichni touží pokochat se pohledem na vrak lodi ležící uprostřed pláže. Existuje několik verzí, jak se tato loď, která údajně pašovala cigarety a alkohol, na pláži ocitla. Navagio přitahuje i milovníky adrenalinových seskoků. Rope jumping čili seskok s padákem z vysokého útesu je zážitek, na který jen tak někdo nezapomene.

Foto: Shutterstock

Pláž Navagio patří k nejfotografovanějším plážím celého Středomoří

Tajemství modrých hlubin

Za další, tentokrát přírodní atrakcí, se mohou návštěvníci vydat na severní cíp Zakynthosu. U vesničky Volimes lze spatřit úchvatnou scenérii jeskynních kleneb, které vznikaly tisíce let erozí skalního masivu. Tato hříčka přírody je návštěvníkům známá jako Modré jeskyně. Bílé vápencové útesy, skalní oblouky a jeskyně, do nichž se díky skalním oknům láme denní světlo a barví vše do neuvěřitelně pestré škály modrých tónů. Pohledem na tuto krásu se mnohým až zatají dech. Jeskyně lákají také potápěče, pod hladinou se totiž nachází zcela jiný, neprozkoumaný svět. Světelné paprsky pronikají vodou do tmavých prostor a odhalují členité skály a mořské dno.

Foto: Shutterstock

Modré jeskyně nabízejí nekonečnou paletu všech možných odstínů modré barvy

Inzertní sdělení:

Ceny osmidenních zájezdů na Zakynthos nyní začínají na 10 890,-Kč.

Vyladěnou dovolenou vybírejte na www.blue-style.cz

Výběr článků

Načítám