Hlavní obsah

Černý písek, noční život, panoramatické výhledy i adrenalin – to vše najdete na Tenerife

Novinky, TravelPortal.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místo, kde najdete prakticky vše od rovinatého pobřeží přes vysoké skalní útesy až po vrcholky majestátních hor. Stejně jako ideální podmínky pro plážové povaleče, ale i pro vyznavače aktivní dovolené. Vítejte na největším a nejzelenějším z Kanárských ostrovů, kde jsou pláže zbarvené dočerna. Vítejte na Tenerife!

Foto: TravelPortal.cz

Na Tenerife si užije dovolenou opravdu každý.

Článek

Zábava dnem i nocí

Ostrov Tenerife je velice rozmanitý. Ubytovat se zde můžete jak v komfortních hotelových komplexech, tak i v tradičních venkovských domcích, které ve vás probudí místní atmosféru.

Foto: Shutterstock

Díky svému vulkanickému původu je většina pláží pokryta černým pískem

Pláže jsou na ostrově převážně sopečného původu, a písek je tedy většinou tmavý. Milovníci karibského stylu ale nemusejí zoufat, některé pláže jsou pokryté světlým jemným pískem, který je sem dovážen z Afriky. Takovým místem je např. Playa de las Américas na jihu Tenerife. Palmová promenáda plná sportovišť a restaurací lemuje několik krásných pláží. Toto město se zaměřuje zejména na turisty, již touží propojit odpočinek přes den s bujarým životem v noci. Zábavních a tanečních klubů je zde nespočet a v místních ulicích to v noci opravdu žije.

Foto: Shutterstock

Playa de las Américas na jihu Tenerife je lemována palmovou promenádou plnou sportovišť a restaurací

Napříč ostrovem po vlastní ose

Pokud nechcete trávit dovolenou pouze na lehátku, nebojte se vyrazit a prozkoumat krásy ostrova. Tenerife měří na délku přibližně 80 kilometrů, při zapůjčení auta či motorky tak nebudete muset zdolávat žádné závratné vzdálenosti. Sehnat dopravní prostředek zde není nic složitého, půjčovny jsou ve městech téměř na každém rohu a k zapůjčení vám stačí český řidičský průkaz. Pokud má člověk alespoň trochu vyvinutý orientační smysl, nehrozí mu žádné bloudění. Ostrov křižuje pouze několik málo silnic. V klikatých cestách podél hor se nevyplatí jezdit jako závodník. Při klidné jízdě se můžete navíc kochat krásami místní krajiny.

Foto: Shutterstock

Vydejte se klikatými cestami za krásnými panoramatickými výhledy

Trocha úsilí vás odmění nezapomenutelným zážitkem

Ať už se na svých cestách po ostrově vydáte kamkoliv, rozhodně byste si neměli nechat ujít návštěvu horské vesničky Masca. Ačkoliv se v této malebné vesnici nachází pouze pár domků, i přesto zde najdete místa, ve kterých se můžete občerstvit a odpočinout si. Návštěvníci sem přijíždějí kromě vesničky obdivovat také stejnojmennou soutěsku, kterou je možné s vynaložením trochy fyzických sil sestoupat až k moři. Zde na vás u mola bude čekat několik lodí, kterými se podél pobřeží doplavíte do městečka Acantilado de los Gigantes. Jestli se rozhodnete jít opačným směrem a vydat se soutěskou směrem vzhůru, mějte na paměti, že tato cesta už není pouze klidnou procházkou a vyžaduje dobrou kondici.

Foto: Shutterstock

Sestoupejte z vesničky Masca stejnojmennou soutěskou až k moři

Nudit se zde určitě nebudete!

Na Tenerife se nachází mnoho přírodních či zábavních parků, které jsou nejen pro rodiny s dětmi ideálním tipem na celodenní program. V Loro Parku vás pobaví téměř 300 druhů pestrobarevných papoušků, z nichž někteří umějí počítat a jezdit na kolečkových bruslích, nebo fascinující velrybí show s kosatkami. Uvidíte zde také největší výběh pro tučňáky na světě a obrovské podmořské akvárium.

Foto: Archiv autora

V Lolo Parku můžete spatřit téměř 300 druhů pestrobarevných papoušků

Foto: Archiv autora

Velrybí show v Lolo Parku nadchne nejen ty nejmenší

Za zmínku rozhodně stojí ještě jedno místo plné zábavy a adrenalinu – Siam Park. Tento největší aquapark v Evropě je postavený v thajském stylu. Ocitnete se zde v dobrodružném světě tropických ostrovů, vodopádů i písčitých pláží.  Siam Park kromě klasických toboganů a skluzavek nabízí i několik opravdových výzev. Mezi takové může patřit třeba atrakce Power of Tower, kde se z výšky 28 metrů můžete téměř volným pádem vřítit do útrob nádrže plné žraloků. Přijmete tuto výzvu?

Inzertní sdělení:

Vybírejte z milionů zájezdů. TravelPortal.cz, celý svět na jedné adrese!

7.7 - 8 dní, all inclusive servis

12.6 - 8 dní, all inclusive servis

26.3 - 8 dní,  all inclusive servis

Výběr článků

Načítám