Hlavní obsah

Zvláštní vlaky zamíří na jihu Čech na letní slavnosti

České Budějovice

Zvláštní vlak zamíří v sobotu na tradiční slavnosti v Bujanově na Českokrumlovsku, zájemci se tam mohou vydat po stopách koněspřežní dráhy. V obci bývala proslavená „koláčová stanice”, kde se cestující koněspřežky mohli občerstvit, poosmnácté tam pořádají tradiční Koláčové slavnosti, řekla ve čtvrtek mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Foto: Michal Kvapil , Novinky

České dráhy vypraví o víkendu zvláštní spoje. Ilustrační foto

Článek

Dráhy posílí také vlaky na cestě na jubilejní Borůvkobraní v Borovanech na Českobudějovicku. Zvláštní vlak s vyhlídkovými vozy vyjede v 10:35 z Českých Budějovic a pod názvem Netřebická lopata nejprve pojede až do Horního Dvořiště, poté se i s rakouskými návštěvníky slavností vrátí do Bujanova. Pro zájemce pojede ve 14:31 z Bujanova zvláštní vlak Cártlov do stanice Rybník, kde je připravena vycházka po stopách bývalé koněspřežné dráhy České Budějovice - Linec.

Zpět do Českých Budějovic se cestující dostanou zvláštním vlakem Hannibal, který vyjíždí v 17:35 z Horního Dvořiště, z Bujanova v 18:00 a do jihočeské metropole přijede v 19:19. Jména zvláštních vlaků souvisejí s historii koněspřežky. Třeba Hannibal byla přezdívka osobního vozu používaného na koněspřežce.

Vyhlídkové vozy rezervovat předem

Vzhledem k omezené kapacitě dvou vyhlídkových vozů doporučují ČD rezervovat si místo ve vlaku předem. Na zastávce Bujanov zastavují i mnohé pravidelné vlaky Českých drah. V těchto vlacích jsou vagony umožňující přepravu jízdních kol a kočárků. V den konání koláčových slavností zastaví v Bujanově mimořádně i rychlíky Praha - Linec.

České dráhy pro tento víkend navíc posílí i vlakové spoje do Borovan na Českobudějovicku. Bude se tam konat oblíbené Borůvkobraní, které loni navštívilo na 15 000 lidí. Pro návštěvníky desátého ročníku jsou vedle gastronomického a řemeslného jarmarku připravené nejrůznější soutěže, divadlo a koncerty. České dráhy v oba dva dny posilují vybrané vlakové spoje na trati České Budějovice - České Velenice a zpět. Kdo se prokáže vlakovou jízdenkou do Borovan, dostane podle Pistoriusové poloviční slevu ze vstupného na Borůvkobraní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám