Hlavní obsah

Zoologická zahrada Ohrada otevře pro návštěvníky nové expozice

Hluboká nad Vltavou

Zoologická zahrada Ohrada v Hluboké nad Vltavou připravuje letos pro návštěvníky dárek v podobě nových expozic i zvířat. Jihoamerický pavilon nabídne procházky po lávce mezi liánami, orchidejemi a volně se pohybujícími zvířaty. „Lidé se mohou těšit na několik nových druhů malých opic a ptáků, na anakondy, kajmany, bazilišky i na akvária a jezírka s tropickými rybkami,“ řekl náměstek ředitele Roman Kössl.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Mezi největší atrakce patří v zoo kozičky, za kterými mohou děti do výběhu.

Článek

V těsné blízkosti amerického pavilónu brzy vyroste i nová expozice představující faunu Afriky, kterou zakladatel zoo Adolf Schwarzenberg rád navštěvoval. K africkým kočkodanům husarským přibude v nových výbězích a voliérách několik dalších druhů zvířat, jako jsou surikaty, damani, africké želvy, čápi marabu nebo snovači, ale i africké antilopy, madagaskarští lemuři nebo nilští krokodýli. Africkou atmosféru přiblíží ubikace zvířat ve stylu domorodých chýší, popsal Kössl.

Foto: Miroslav Šára, Právo

ZOO Ohrada

Za pomoci evropské dotace v zoo do dvou let navíc vybudují výběhy pro medvědy a tygry. Vznikne také expozice pro kamzíky a další horskou faunu, připravuje se projekt výběhu pro losa evropského. Zahrada, jež vznikla před 71 lety, už ale nemá dostatek rozvojových území.

V plánu je výběh pro losy i parkoviště

„Do dvou let zastavíme zbývající prostory. Skončíme asi výběhem pro losy. Rádi bychom ještě postavili pavilón věnovaný evropským mokřadům se sladkovodními akvárii, s obojživelníky a dalšími druhy, které jsou vázané na řeky, rybníky a jezera střední Evropy,“ řekl Kössl.

Kdy je zoo otevřena?

Zoologická zahrada Ohrada je otevřena celý rok včetně svátků a víkendů.

Leden - Únor 9.00 -16.00 hodin

Březen 9.00 - 17.00 hodin

Duben - Květen 9.00 - 18.00 hodin

Červen 9.00 - 19.00 hodin

Červenec - Srpen 9.00 - 20.00 hodin

Září 9.00 -18.00 hodin

Říjen 9.00 - 17.00 hodin

Listopad - Prosinec 9.00 -16.00 hodin

Ten vznikne v místě, kde dnes stojí výběhy vlků a rysů, kteří se přestěhují do nového. Vedení zahrady jedná také s majiteli sousedních pozemků, aby mohlo vybudovat chybějící parkoviště.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám