Hlavní obsah

Známé vodopády ozdobily gigantické rampouchy

Novinky, fis

Možná si ještě pamatujete na senzaci, kterou se staly letos v lednu zamrzlé Niagarské vodopády. Kouzelné ledové království vzniklo díky zimě nedávno také v Číně. A dokonce ne jen jedno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zamrzlý vodopád v Číně vytvořil fantastické scenérieVideo: Reuters

 
Článek

Zhruba 30 metrů (v období dešťů až 50 metrů) široké vodopády Hukou leží na Žluté řece, o níž se říká, že je kolébkou čínské civilizace. Turisté za nimi cestují na sever provincie Šan-si.

Jestliže jsou vodopády Hukou v běžném skupenství turisticky atraktivní, mráz jim na půvabu ještě přidal. V těsném okolí vodopádu vyrostly ledové hradby v podobě obřích špičatých rampouchů. Nejeden návštěvník se v okouzlující zimní scenérii nadšeně fotil.

Místní předpokládají, že nízké teploty a husté sněžení vodopády brzy zcela zamrazí. Vytvoří se tak ledový most mezi oběma břehy řeky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Čínská vesnice se mrazivým počasím přeměnila na pohádkovou vískuVideo: Reuters

Úchvatné prostředí vytvořila zima také v čínské provincii Kuej-čou, která leží v jižní části země. Teplota okolo pěti stupňů pod bodem mrazu a sněžení zahalily stromy, trávníky, chodníky, domy - zkrátka vše - do čistě bílého závoje. Pohled jako z pohádky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám