Hlavní obsah

Zloději vrátili do chrámu ukradené cennosti. Sužovaly je zlé sny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noční můry přiměly gang zlodějů, aby do jednoho indického chrámu vrátili ukradené náboženské předměty. Ty si ze svatostánku odnesli minulý týden a od té doby prý trpěli zlými sny. Identita zlodějů není známá, zanechali po sobě pouze dopis, kde se k činu přiznali.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ke krádeži 16 posvátných model došlo minulý týden v 300 let starém hinduistickém chrámu, jenž je zasvěcen inkarnaci boha Višnua. Svatostánek se nachází ve státě Uttarpradéš.

V pondělí se však 14 předmětů našlo nedaleko domu hlavního chrámového kněze, uvádí server Guardian. „Zanechali po sobě také dopis, kde se ke všemu přiznali a uvedli, že sošky vrací, protože je sužují strašidelné sny,“ okomentoval případ policejní inspektor Rádžív Singh.

„Nemůžeme v klidu spát, jíst ani žít. Máme už po krk strašidelných snů, a tak vám ty cennosti vracíme,“ napsali zloději v dopise.

Jedna ze sošek byla ze slitiny osmi kovů a vážila zhruba pět kilogramů. Navrácený lup obsahoval také stříbrné ornamenty, které se používají k výzdobě. Identitu zlodějů se policii zatím odhalit nepodařilo.

Vracejí cennosti do Pompejí

V roce 2020 k podobnému vrácení cenností došlo v italských Pompejích. Kanaďanka známá pouze jako Nicole se rozhodla poslat zpět keramické úlomky, které si z ruin města odvezla před 17 lety a které jí podle vlastních slov přinesly akorát smůlu.

Žena se domnívala, že kvůli kradeným předmětům prodělala dvakrát rakovinu prsu a dostala se do finančních potíží.

Krádež prokletých artefaktů z Pompejí odsoudila turistku k rokům smůly

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám