Hlavní obsah

Ženu v letadle donutili nasadit si cizí použitou roušku

Novinky, Michael Švarc

Cizí a již použitou roušku si musela v letadle společnosti Ryanair nasadit Bluebell Wooiová. Přestože měla svou vlastní látkovou, aerolinky povolují na palubách pouze ty chirurgické. Žena si ji proto musela půjčit od jiného cestujícího, ale novotou prý rozhodně nevoněla, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Wooiová letěla z Kalábrie do Velké Británie, posádka ji však informovala, že bez chirurgické roušky nebude moct letět. Personál jí proto poradil, aby se zeptala dalších cestujících, zda některý nemá vhodnou ústenku navíc k zapůjčení. Jeden ji skutečně měl, ukázalo se však, že nebyla čistá, protože byla již použitá.

Zaplatil tisíce za letenku do business třídy. K jídlu pak dostal instantní nudle

Cestování

Posádka na to však podle Wooiové nedbala, a tak si žena chirurgickou roušku musela nasadit přes svou vlastní. „Byla špinavá a vážně jsem ji nechtěla,“ uvedla žena. „Přijde mi to úplně na hlavu. Nedává žádný smysl mít roušku, kterou již někdo použil, nasazenou přes mou vlastní, která se dá použít vícekrát,“ dodala. Ženu naštval i fakt, že sama posádka jednorázové roušky neměla.

Povolují jen určité typy

Podle serveru Independent musejí mít cestující jednorázové chirurgické roušky na letech do Itálie a z ní od 7. srpna. Společnost Ryanair na svých stránkách specifikuje požadavky, kde uvádí, že ústenky nemají být látkové.

„Některé země po cestujících vyžadují, aby chirurgické roušky nosili na letišti a na palubách letadel,“ uvedly k tomu aerolinky. „Je na zodpovědnosti každého z pasažérů, aby se informoval o nařízeních před cestou,“ dodává společnost s tím, že bez chirurgické roušky bude cestujícím odepřen vstup do letadla.

Například italský dopravce Alitalia po pasažérech vyžaduje, aby si roušky měnili každé čtyři hodiny, a proto mají mít adekvátní počet v zásobě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám