Hlavní obsah

Žena procestovala svět. Kam přijela, tam stříhala vlasy

Novinky, mšv

Je možná nejzcestovalejší kadeřnicí na světě. A kam 26letá Britka Jess Palfreyová přijela, tam vlasy také stříhala. Ať už to bylo pod Mount Everestem, ve Vatikánu nebo u Rudého moře, píše server Yahoo News.

Foto: Profimedia.cz

Žena stříhala i pod nejvyšší horou světa.

Článek

Palfreyová byla zaměstnaná v armádě. Měla však pocit, že svým naturelem příliš nezapadá. Rozhodla se proto pro změnu. Vyučila se kadeřnicí, respektive barberem, sbalila nůžky, strojek a vyrazila za dobrodružstvím do světa. Procestovala čtyři kontinenty a stříhala vlasy na skutečně neobvyklých místech, ať už to bylo u slavného hollywoodského nápisu, před Koloseem v Římě nebo právě v pěti tisících metrech pod Mount Everestem.

Domov vyměnily za dodávku, aby mohly cestovat. Nepřestanou ani kvůli pandemii

Cestování

Během cest si Palfreyová udělala také potápěčský kurz, díky kterému si pak vyzkoušela i jednu libůstku — zkracovala vousy pod hladinou Rudého moře v Egyptě. „Je skvělé, jak to všechno vyšlo,“ pochvaluje si žena pocházející z anglického Bristolu.

Foto: Profimedia.cz

Nevynechala ani Svatopetrské náměstí ve Vatikánu.

„Když jsem se vyškolila na barbera, uvědomila jsem si, že nepotřebuji salón, protože dokážu být mobilní. Po opuštění armády jsem se cítila svobodná a chtěla jsem cestovat. Říkala jsem si, že obě aktivity zkombinuju,“ vysvětluje.

Ne vždy si účtuje

Klientelu na cestách získává prý tak, že oslovuje lidi. „Nemám problém si vytvářet nová přátelství, takže oslovuji kolemjdoucí a ptám se, zda nechtějí ostříhat před nějakou turistickou atrakcí,” uvedla stříhající cestovatelka. Peníze si účtuje, jen když potřebuje finance na přespání v hostelech. A každé místo, na kterém stříhala, mělo podle jejích slov něco do sebe.

Na Mount Everestu nepřekvapivě mrzlo, šlo o nejchladnější místo, na němž Palfreyová stříhala. Kalifornie byla naopak nejteplejší. Žena se ale zároveň snaží respektovat místa, na kterých je, protože nechce nikoho neurazit. „Když jsem byla před sochou Buddhy, šlo o posvátné a velmi frekventované místo. Nějakého chlápka jsem ostříhala v nedalekém lesíku a až poslední úpravy a fotku jsme si udělali před chrámem,“ tvrdí.

Foto: Profimedia.cz

Díky potápěčskému kurzu si vyzkoušela zkracování vousů pod vodou.

Někdy za Palfreyovou přijdou i lidé sami, když vidí, jak před památkami stříhá někoho jiného. U Kolosea ji například o střih požádali tři zájemci. „Dost možná největším zážitkem pro mě byla návštěva jedné vesnice v Nepálu, kde jsem ostříhala všechny. Samozřejmě nemají v tak odlehlé vesnici přístup ke kadeřníkům. Byla zábava jim pomoct trochu zkrotit vlasy,“ dodává.

Žena vyrazila na cesty v roce 2016. Loni se na chvíli vrátila do Velké Británie, přesto doma dlouho nevydržela. Během svých dobrodružství navštívila třeba Nový Zéland, Austrálii, jihovýchodní Asii, nebo Egypt a Itálii. Aktuálně spoří na cesty po Jižní Americe.

Mount Everest se kvůli koronaviru uzavře na celou jarní sezonu

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám