Hlavní obsah

Žena předstírala těhotenství, aby se vyhnula poplatkům za těžké zavazadlo

Novinky, mšv

Vskutku vynalézavý způsob, jak se vyhnout placení poplatku za nadměrné zavazadlo, vyzkoušela Australanka Rebecca Andrewsová. Aby nepřekročila váhový limit kufru, nacpala si některé věci pod oblečení a předstírala, že je těhotná. K její smůle ale byla odhalena a zaplatit nakonec přeci jen musela, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Andrewsová, která se živí psaním o cestování, chtěla vyzkoušet, zda se jí podaří obejít systém. Nízkonákladové aerolinie Jetstar, s nimiž letěla z Melbourne do Sydney, totiž cestujícím povolují vzít si s sebou na palubu letadla příruční zavazadlo o váze maximálně 7 kilogramů. Při vyšší musejí uhradit poplatek 60 australských dolarů, skoro 950 korun. Tento limit žena nesplňovala.

Na záda si proto nacpala laptop, zepředu nabíječku a oblečení. To vše překryla dalšími vrstvami oblečení, takže ve výsledku vypadala jako těhotná. Skutečně tímto trikem snížila váhu zavazadla, ale ani to jí nakonec nezachránilo. K bráně dorazila jako poslední, takže se k ní upínala veškerá pozornost zaměstnanců.

Zkusila by to znova

Při nástupu do letadla upustila letenku a musela se pro ni sehnout. „Tvar mého laptopu na zádech byl najednou velmi očividný,“ uvedla Andrewsová. Zaměstnanec si toho všiml a zeptal se jí, zda má pod bundou ukrytý batoh. Žena zpanikařila, ke všemu se přiznala a aerolinky Jetstar jí okamžitě naúčtovaly poplatek.

Jeden neúspěch ji ale prý rozhodně neodradí. „Popravdě, kdyby mé příruční zavazadlo zase někdy nesplňovalo limit, zkusila bych to znova. Jen bych si pohlídala, abych nebyla posledním člověkem, který nastupuje do letadla,“ řekla.

Podobné kousky nejsou ničím neobvyklým. Nedávno se šalamounsky vyhnula placení poplatku Filipínka Gel Rodriguezová, když na sebe navlékla asi 2,5 kilogramu oblečení, aby ulehčila svému zavazadlu.

Nechtěla platit za nadměrné zavazadlo. Oblékla si přes dva kilogramy oblečení

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám