Hlavní obsah

Zájemci mohou kempovat na nejlepším letišti světa

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedílnou součástí cestování je také trávení času na letištích. Na singapurském Changi, které se již nesčetněkrát stalo tím nejlepším na světě, mohou zájemci nyní kempovat v luxusních stanech, aby si alespoň částečně vynahradili, že se prakticky nikam nelétá. Kromě přespání lze vyrazit jen na odpolední piknik.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zájemci mohou kempovat na nejlepším letišti světaVideo: Reuters

 
Článek

Singapurské letiště Changi je poměrně rozsáhlý a luxusní komplex, který běžně nabízí lidem množství vyžití při čekání na jejich spoje. Od loňského roku se pyšní moderní budovou nazvanou Jewel, která je oázou klidu — dominuje jí kruhový vodopád.

Právě tady mohou zájemci strávit noc v luxusním stanu nebo si jen dopřát odpolední piknik a na chvíli zapomenout, že světem zmítá pandemie, píšou servery Luxury Launches a One Mile At A Time.

Nejlepší letiště světa je poosmé v Singapuru

Cestování

Takzvaný glamping je k dispozici až do 3. ledna a návštěvníci si mohou vybrat ze dvou lokací, kde čas stráví. Jde o nejvyšší patro budovy Jewel nebo vnitřní les Shiseido Forest Valley, kde se nachází na 900 stromů a palem a více než 60 tisíc keřů. Nocležníci si tak částečně vynahradí nedostatek pobytu v opravdové přírodě.

Na piknik s vlastním jídlem

Stany jsou prostorné, vejdou se do nich buď tři dospělí nebo dva dospělí se dvěma dětmi. Nocležníkům jsou samozřejmě k dispozici koupelny a další zázemí Jewelu. Ti, kteří na letiště vyrazí na piknik, si nicméně musejí donést vlastní jídlo, k dispozici jim kromě stanů budou jen stoly s ubrusy.

Přespání na letišti vyjde ve všední dny na 320 dolarů (téměř 6900 korun), o víkendech pak na 360 (7740 korun). Tříhodinové sloty na pikniky, kterých se může zúčastnit až pět lidí, jsou nicméně o více než polovinu levnější, ceny začínají na 110 dolarech (2360 korun).

Přespání na letišti není v poslední době první možností, jak si vynahradit nedostatek cestování. Množství aerolinek přichází s takzvanými lety do nikam, v podstatě jde o vyhlídkové lety velkými osobními letouny. Konkrétně Singapore Airlines pak dočasně otevřely také restauraci ve svém Airbusu A380.

Aerolinky našly pro svůj ikonický airbus nový smysl života

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám