Hlavní obsah

Zahrada se 45 milióny květin vypadá jako svět z cukrátek

Novinky, Klára Fischleinová
Dubaj

Okolo 45 miliónů květin na jednom místě v dubajské největší zahradě světa přebije i vůni nejdražšího parfému. Pastva pro oči, ráj pro nosy. Při procházce zahradou jste v bezprostřední blízkosti veškeré té kvetoucí nádhery. Trasy chodníčků se totiž držet nemusíte.

BEZ KOMENTÁŘE: Pohled do dubajské zahrady se 45 milióny květin a výrazně zelenou trávou

 
Článek

Zázračná zahrada v horké Dubaji doslova vykvetla, a přestože otevřela své brány veřejnosti už v den svátku svatého Valentýna, do dneška neuvadla. Dubaj, turisticky významné město Spojených arabských emirátů, má tak na účtu další „nej“. Vedle nejvyšší budovy světa a nejvyššího hotelu teď vlastní i co do počtu rostlin největší květinový park.

Dvěma dominantami tohoto parku jsou desetimetrová kvetoucí pyramida a tři metry vysoká květinová zeď, která je vystavěna do délky 800 metrů. Obě tyto rarity jsou navrhnuté k zápisu do světoznámé Guinnessovy knihy rekordů.

Foto: Archiv Dubai Miracle Garden

Každá ze sedmi srdcových bran symbolizuje jeden z arabských emirátů.

Až 60 barev a 30 druhů květin můžete napočítat v záhonech vysázených do speciálních tvarů. Brány, kterými jsou lemované zdejší chodníčky, jsou samozřejmě také obrostlé květinami. Ale nenechte se zmást. Přestože jsou upravované cestičky a dlážděné chodníky se spoustou zatáček určené k procházkám, v této zahradě se můžete vydat i po trávě i do bezprostřední blízkosti květinových záhonů.

Něco navíc

V Zázračné zahradě v Dubaji je sedm bran ve tvaru srdce. Každá z nich symbolizuje jeden emirát, který je součástí Spojených arabských emirátů.

Reklama

Výběr článků

Načítám