Hlavní obsah

Za pouhou minutu město jako na dlani z vyhlídky newyorského mrakodrapu

Novinky, Klára Fischleinová

Mrakodrap One World Trade Center v New Yorku na sebe přitáhl minulý týden znovu pozornost. Média dostala k dispozici vizualizaci interiéru prosklené vyhlídky, která vyroste ve 102. patře věže, a také ochutnávku výhledu na město.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nová vyhlídka nabídne pohled na New York z vrcholu mrakodrapuVideo: Reuters

 
Článek

Vyhlídka ze 102. patra 1WTC, jak se název věže zkracuje, návštěvníkům nabídne panoramatický pohled na Brooklyn, Manhattan i New Jersey.

Samotnému dech beroucímu výhledu bude předcházet šedesátiminutová multimediální prezentace o výstavbě věže, minutová jízda vysokorychlostním výtahem a poté ještě krátký film See Forever (Vidět navěky) o historii New Yorku. Pak už si každý bude moci samostatně vychutnat město z ptačí perspektivy zpoza skleněných stěn vyhlídky. Průvodce zájemcům ukáže všechna důležitá místa, která by neměli přehlédnout.

Foto: Profimedia.cz

Z výšky moderní newyorské vyhlídky se davy lidí na chodnících promění v tečky, celé velkoměsto v labyrint ulic.

V podlaží pod vyhlídkou bude k dispozici rychlé občerstvení v bufetech, stejně jako možnost posezení v restauraci. Ve stém patře si pak návštěvníci budou moci koupit některý z nabízených suvenýrů. Věž One World Trade Center bude po svém dokončení měřit úctyhodných 541 metrů. Stane se tak nejvyšší budovou Spojených států.

Zajímavost

Konečná výška mrakodrapu One World Trade Center (včetně antény) bude symbolická. Budova dosáhne 1776 stop, čímž má připomenout datum 4. července 1776, kdy vešla v platnost Deklarace nezávislosti. Tento den je v USA každoročně oslavován jako Den nezávislosti.

Prosklená vyhlídka mrakodrapu bude zpřístupněna veřejnosti v roce 2015, tedy devět let po zahájení stavby budovy. Aktuálně její ocelovou kostru vyplňuje beton a sklo. Samotný interiér svoji finální podobu teprve získá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám