Hlavní obsah

Výhled z 200 metrů. Příští měsíc se v Dubaji otevře unikátní panoramatický bazén

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v polovině listopadu se v Dubaji otevře nejnovější lákadlo. Je jím unikátní panoramatický infinity pool v mrakodrapu Palm Tower. Nejnovější snímky ukazují, jaké výhledy se naskytnou návštěvníkům, kteří se přijdou smočit. Kromě ostrova Palm Džumeira jdou z bazénu vidět i nejvyšší vyhlídkové kolo světa či Burdž Chalífa.

Foto: Profimedia.cz

V mrakodrapu Palm Tower se nachází i vyhlídková plošina, která se otevřela už na jaře.

Článek

Bazén Aura Skypool nabízí 360stupňový výhled ze zhruba 200 metrů. Nejde sice o nejvýše položený nekonečný bazén světa — tím se může pyšnit dubajský hotel Address Beach Resort — i tak jde ovšem o velké lákadlo. A to zejména díky výhledům na nejrůznější zákoutí města.

Díky tomu, že je bazén panoramatický, návštěvníci dohlédnout prakticky na všechny dominanty Dubaje.

Dubaj se může chlubit novým rekordem. Má nejvyšší nekonečný bazén

Cestování

Jedním směrem se otevírají výhledy na lukrativní čtvrť Marina i s nedávno otevřeným ruským kolem Ein Dubai. Na druhé straně se do nebes tyčí hotel Burdž al-Arab a za ním vystupuje silueta nejvyššího světového mrakodrapu Burdž Chalífa. A jelikož se budova Palm Tower nachází na ostrově Palm Džumeira, lidé mohou z ptačí perspektivy spatřit i jednotlivé „palmové“ listy.

Bazénové patro samozřejmě nabízí i prostor s lehátky k odpočinku, návštěvníci zde naleznou restauraci s mezinárodní kuchyní. Vůbec nejvyšší podlaží mrakodrapu nabízí vyhlídkovou plošinu, která je přístupná už od letošního dubna.

Otevřeno bude denně

V útrobách mrakodrapu se nachází také hotel nebo 432 luxusních rezidencí a volnočasová zařízení. „Aura Skypool je skutečně odlišný od kteréhokoli jiného místa ve Spojených arabských emirátech i na světě,“ uvedl Antonio Gonzales, šéf společnosti Sunset Hospitality, která bude bazén provozovat. Gonzales vyzdvihl zmiňované výhledy na dubajské dominanty a má za to, že se z bazénu stane vyhledávané místo.

Panoramatický bazén bude otevřen každý den a navštívit ho bude moci prakticky kdokoli. Vstup však bude potřeba si kvůli omezené kapacitě rezervovat předem, a to buď na dopoledne, odpoledne nebo celý den. Ke vstupence, jejíž cena začne na 170 dirhamech (zhruba tisíci korunách), automaticky náleží i lehátko.

Nejen pro hosty. Nejznámější dubajský hotel zve na prohlídku za 2300 korun

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám