Hlavní obsah

Vydejte se do divoké Jižní Afriky a přežijte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volání divočiny s sebou přináší touhu po dobrodružství. Sbalte si tedy béžový obleček (jako v dobách koloniálního cestování) a vyrazte do Jižní Afriky, kde se ukrývají jedny z nejlepších safari táborů na světě.

Foto: Profimedia.cz

Pozorování a focení zvířat je na safari samozřejmostí.

Článek

Chcete zůstat v soukromé zvířecí rezervaci s tím, že se více vydáte z peněz, nebo byste raději postavili stan v nějakém klidném kempu? Ať už máte jakýkoli rozpočet, Národní park Kruger v Jihoafrické republice nabízí vše, od dostupného až po neuvěřitelné.

Krugerův park je jedním z nejlépe hodnocených safari v Africe a neustále přichází s novými možnostmi. Pokud budete mít štěstí a budete neustále připraveni, možná spatříte i „velkou pětku“ (Big Five), tzn. lva, leoparda, slona, nosorožce a buvola. Pokud vás zajímá, co nabízejí ty nejexkluzivnější parky, detaily najdete na magazínu VIPmag.

Poklidné kempy

Jedním z nejlépe střežených safari tajemství je to, že můžete v Krugerově národním parku stanovat. Je to cenově dostupná varianta, jelikož dva lidé v jednom stanu zaplatí za noc méně než 840 korun (50 dolarů). Stan si samozřejmě nemůžete postavit úplně kdekoli, pro stanování jsou určená speciální místa, která jsou chráněna před zvířaty.

:. Někdy se se zvířaty potkáte bližším způsobem, než byste asi sami chtěli.foto: Profimedia

Číslem jedna mezi takovými kempy je Skukuzza, který se nachází v jižní části parku. Toto místo je oblíbené i mezi rodinami s dětmi. Tento kemp je jakýmsi městečkem, které pojme až 1000 lidí. Pokud ale hledáte autentické zážitky, musíte vyrazit do divočiny.

Soukromé zvířecí rezervace

Soukromé rezervace jsou tím, co klade africká safari na mapu zajímavostí. Zážitky z těchto míst jsou jedinečné. Na rozdíl od kempů, soukromé rezervace nejsou oplocené, takže se nacházíte přímo uprostřed království zvířat. Kdykoli se může stát, že se u vašeho stolu během oběda objeví zebra nebo spatříte žirafu či slona u vaší ložnice. Na druhou stranu však toto přináší i speciální bezpečnostní opatření a navíc vás v noci nenechají nikde procházet bez ozbrojeného průvodce.

:. Luxusní stany v divočině patří mezi oblíbená místa pro přespání. Aspoň tedy pokud nemáte hluboko do kapsy.foto: Profimedia

Pobyt v takových rezervacích je většinou formou all-inclusive. Nejen proto není neobvyklé, že se cena za jednoho člověka na noc pohybuje v řádech několika tisíců korun. Za tuto cenu se vám však nabízejí luxusnější a soukromější zážitky, neboť se o místo v kempu dělíte pouze s několika málo dalšími hosty. Navíc máte k dispozici jedny z nejlepších průvodců a při jízdě v džípu se nemusíte držet pouze vyznačených cest, jak je tomu u jiných safari.

Za luxus se platí

Oblíbenou volbou je Djuma Game Reserve v populární oblasti parku, Sabi Sand. V této cenami ověnčené soukromé rezervaci najdete tři oddělené kempy. Jeden z nich se jmenuje Vuyatela a k mání je v něm pouze osm chatiček. Ty jsou však velmi luxusní a u každé z nich je obrovská terasa s malým bazénem a venkovní sprchou. Cena se pohybuje kolem 10 000 korun (600 dolarů).

Pokud máte ale mnohem více peněz k utrácení a v podstatě vám nezáleží, kolik jich zde necháte, pak můžete navštívit nejlepší z nejlepších rezervací v Jižní Africe, je to: Singita, Sabi Sabi, Mala Mala či Royal Malewane. Zde se ale přípravte na ceny vyšší než 10 000 korun za noc.

Reklama

Související témata:

Související články

Safari na den je ztraceným časem

Pokud se chcete vydat do savany, abyste viděli cizokrajná zvířata ve svém přirozeném prostředí, rozhodně nejezděte na safari na jeden den. Nic neuvidíte.

Pryč ze studené zimy, například na Mauricius

V České republice je právě nyní v plném proudu sezóna zimních exotických dovolených, které u nás zaznamenávají velké meziroční nárůsty. Jednou z horkých perel,...

Jamajka má příchuť pravé exotiky

Karibský ostrov, na němž se mluví převážně anglicky, je domovem hudebního žánru reggae, zpívají se o něm písničky, točí se tam filmy. Pro nás je místem,...

Výběr článků

Načítám