Hlavní obsah

Vodní atrakce, na které odvážlivci čelí tváří v tvář strachu

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okamžiky nervozity a nejistoty z toho, co přijde, zažívají ti, kteří se vydají na jednu z atrakcí vodního parku Aquatica ve floridském Orlandu. Kdo se rychlosti na neznámé trase nebojí, může se pokusit na čtyřech sousedících tobogánech s ostatními jezdci závodit.

BEZ KOMENTÁŘE: Vodní atrakce pro milovníky adrenalinu

 
Článek

Celkem 126 schodů na vršek osmipatrové věže zdolávají návštěvníci floridského vodního parku, aby vyzkoušeli adrenalinovou atrakci Ihu´s Break away falls. Pod střechou věže jsou vstupy do čtyř různých tobogánů. Jízda na kterémkoliv z nich vyžaduje určitou dávku odvahy.

Pakliže si někdo rád užívá napětí, zvolí pravděpodobně jeden ze tří tunelů (oranžový, zelený nebo modrý), na kterých start určují zaměstnanci parku. Dotyční pak tady nervózně postávají na poklopu s rukama zkříženýma na prsou a vyčkávají, až se jim pod nohama propadne pevná zem. Bez křiku se to obvykle neobejde.

Čtvrtý tobogán, fialový, odvážlivci poskytuje svobodu, co se startu týče. Zato je ale tato trasa nejstrmější. Nejdelší jízdu si užijí ti, kteří „nasednou“ na oranžový tobogán. Ten je se svými 128 metry z barevné čtveřice nejdelší.

Zatímco pro některé je návštěva této atrakce až příliš hrozivou výzvou, jiní zkouší jeden tobogán za druhým, aby mohli porovnat, která z jízd je nejpůsobivějším zážitkem. Ostřílení jezdci pak zkoušejí ve skupinkách vyrazit naráz a být dole jako první.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám