Hlavní obsah

Vietnam se turistům otevře až příští rok v červnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klíčová místa od prosince, celá země až v červnu příštího roku. Vietnamská vláda oznámila, že na kompletní otevření destinace, která je populární zejména mezi batůžkáři, si turisté ještě několik měsíců počkají. Prozatím se návštěvníci z málo rizikových států mohou těšit třeba na ostrov Phu Quoc nebo zátoku Ha Long.

Foto: Profimedia.cz

Zátoka Ha Long patří k nejpopulárnějším místům Vietnamu.

Článek

Vietnamská vláda už před několika týdny oznámila, že jako první se turistům otevře exotický ostrov Phu Quoc, to po vzoru thajského Phuketu. Od prosince se také plánuje zpřístupnění dalších populárních lokalit, mezi kterými je například zmiňovaná zátoka Ha Long, zařazená na seznam UNESCO, či města Hoi An nebo Nha Trang.

Vstup do těchto míst bude nicméně umožněn jen občanům států, které jsou považovány za málo rizikové. Podle serveru CNN zatím nejsou známá kritéria, podle nichž se bude o malé rizikovosti rozhodovat. Jisté však je, že dorazit budou moci jen turisté s dokončeným očkováním.

„Otevřeme se světu, až to bude opravdu bezpečné,“ oznámila vláda. „Postupujeme krůček po krůčku, obezřetně, ale flexibilně podle aktuální pandemické situace,“ doplnili představitelé státu. Kompletní otevření hranic je tak prozatím naplánováno až na červen příštího roku.

Podobně se otevírá také Thajsko, které rovněž patří k vyhledávaným destinacím jihovýchodní Asie. To nejprve otevřelo ostrov Phuket, následovat ho budou další oblasti. Mimo jiné i města Čiang Mai a Bangkok.

Vietnam otevře hranice turistům. Začne s jedním ostrovem

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám