Hlavní obsah

VIDEO: Toxické výlety do znečištěných čtvrtí jsou atrakcí Los Angeles

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Obvyklými turistickými atrakcemi Los Angeles jsou většinou bulváry, nebo projížďky kolem domovů hollywoodských hvězd. Mimo to je ale možné zúčastnit se i mnohem nezvyklejších cest například tzv. toxických výletů.

V Los Angeles jsou populární "toxické výlety"Video: AFP, ČTK

 
Článek

Dvakrát měsíčně jezdí po Los Angeles autobus a se skupinkami turistů navštěvuje ta nejvíce znečištěná místa ve městě. Výlety pořádá organizace, která se zabývá životním prostředím, především kvůli nedostatečné informovanosti veřejnosti o katastrofálním stavu některých čtvrtí.

Některé obytné oblasti totiž přímo sousedí s rafinériemi a chemickými továrnami, které produkují množství zplodin, a ty pak silně ovlivňují kvalitu životního prostředí obyvatel, což dokazuje i zvýšený výskyt nejrůznějších onemocnění. Mezi nejčastější patří rakovina, mentální i fyzická postižení nebo potraty.

Los Angeles ale není smutnou výjimkou mezi americkými velkoměsty - podobné výlety se pořádají například i v New Yorku nebo Texasu.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejnebezpečnější turistické destinace světa

Jsou místa, před kterými varují nejen maminky, ale i mezinárodní organizace. Ovšem pro některé cestovatele znamenají místa spojená s nebezpečím to pravé....

Výběr článků

Načítám