Hlavní obsah

VIDEO: Nebaví vás sníh a zima? Lyžovat je možné i na písečných dunách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duny v namibijské poušti, které jsou stovky metrů vysoké, mohou být pro mnohé ideálním terénem pro lyžování, a také dobrým tréninkem pro zimní lyžování na sněhu v horách. Pokud se vám nelíbí lyžování v zimě, můžete v poušti lyžovat za teplého a slunečného počasí.

Článek

Duny v namibijské poušti stovky metrů vysoké mohou být ideálním terénem. Trasy v písku se rychle mění díky větru. Ale i tady existují vytyčené trasy, do kterých dun se nechodí, aby se neničila příroda.

Jezdí se tu bez lyžařských vleků, a tak jen ti opravdu nadšení vyšplhají na vrchol dun s celým vybavením. A pak jsou odměněni adrenalinovým sjezdem dolů. Po velkém sportovním úsilí je tu vždy ještě aprés-ski (tedy zábava po lyžování) v namibijském stylu.

Nejde o bláznovství ani o vtip, ale o sport

Henrick May je nadšený lyžař na dunách. „Na začátku, když jsem o tom mluvil, tak mnoho lidí říkalo, co tam chci dělat. Jestli nejsem blázen. Ale to není bláznovství, ani vtip!“ řekl Henrick, který připravuje své lyžařské vybavení pro další den.

V Namibii u divokého pobřeží Atlantiku a 5000 mil jižně od jeho milovaných Alp je přeci jen lyžování trochu jiné. Kombinace extrémních sportů a nevšední scenérie přivádí do Namibie každoročně milióny turistů. Pro nadšené lyžaře je tohle soustředění na písku perfektním tréninkem na zimu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám