Hlavní obsah

Vídeň v celé své kráse

Novinky, fis

Vídeň, rakouská metropole, bývá v některých studiích hodnocena jako jedno z měst, kde se žije nejlépe na světě. Je to dáno vysokou úrovní sociálního zázemí, lékařské péče, ale také dopravní dostupností, klimatem a dalšími faktory. Blaze je tam ale také turistům. Historické srdce Rakouska má mnoho co nabídnout.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Průlet elegantní VídníVideo: Reuters

 
Článek

V zimním období nabízí útulné prostředí vídeňské restaurace a kavárny, kde by návštěvník neměl zapomenout ochutnat slavný dort Sacher. Napodobeniny, jež běžně mlsáme v českých podnicích, tak můžete srovnat s originálem. Cestovatelé si na serveru Tripadvisor pochvalují například podnik Cafe Sacher. Nejen kvůli lahodnému dortu, ale také kvůli přátelskému personálu a „pravé vídeňské atmosféře“.

Spálit nabrané kalorie lze pak na ledovém kluzišti v Radničním parku. Ledová plocha je barevně nasvícena a veřejnosti je letos přístupná od konce ledna do 6. března, a to denně mezi 9:00 a 22:00.

Vídeň je neodmyslitelně spojená s kulturou a klasickou hudbou. Tradiční turistickou zastávkou tak bývá mimo jiné Dům hudby, kde nechybí kromě vizuální expozice také ta zvuková. Návštěvníci se tam dozvědí o historii hudby i o jejím vývoji v současnosti. Toto muzeum je navíc otevřeno až do pozdních večerních hodin, takže si kvůli jeho návštěvě nemusíte ukrajovat prohlídku Vídně v denním světle.

Na své si přijdou také požitkáři milující pohodlí a odpočinek. Termální lázně Therme Wien nabízejí přepychové prostředí s krbem i knihovnou, uvolnění ve vířivkách, relaxaci na vyhřátých lehátkách, unikátní jeskynní bazén, ale také venkovní areál s bazény naplněné pramenitou či slanou vodou... Zabaví se tam i děti, pro něž jsou v těchto lázních speciální atrakce.

TIP: Jako v řadě dalších evropských velkoměst je také ve Vídni možnost zakoupení dvou až třídenní turistické karty (Vienna Card), s níž mají turisté zvýhodněné vstupné do vybraných muzeí, památek, divadel, ale také slevy v kavárnách, restauracích a dalších podnicích.

Krásy Vídně zdokumentovali ve zrychleném režimu tvůrci nového časosběrného videa z rakouské produkce FilmSpektakel. Neopomněli město ukázat rozkvetlé v jarních barvách, pelichající na podzim i přikryté sněhem. Stejně tak si ho v jejich snímku prohlédnete v nočním světle lamp i zpoza kmitajících dopravních prostředků.

Z české do rakouské metropole se autem dopravíte zhruba za tři a půl hodiny. Let mezi Prahou a Vídní trvá pouhou hodinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám