Hlavní obsah

Velké americké aerolinky skončily kvůli pandemii s nápoji zdarma

Novinky, mšv

Na nošení vlastního jídla si cestující velkých amerických aerolinek už zvykli. Nově si ale musejí přinést i vlastní nápoje, protože společnosti zavádějí kvůli pandemii koronaviru několik změn, aby alespoň částečně utlumily finanční ztráty, uvedl server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Změny se dotknou pasažérů společností Delta Air Lines, Southwest i American Airlines, tedy předních amerických aerolinek. Cestující se rozloučí s posledními věcmi, které dosud ještě dostávali zdarma, jde především o nápoje a malé svačinky.

Tento krok byl ještě před pár týdny podle serveru CNN zcela nemyslitelný, jde však o logický postup, protože letecký průmysl zažívá kvůli koronaviru velmi krušné časy. Některé světové aerolinky zrušily většinu, ne-li všechny své lety, jiné operují se značným omezením. Lety jsou však poloprázdné a například American Airlines se snaží nalákat cestující alespoň na extrémně levné letenky.

Z Miami do LA za čtyři stovky. American Airlines nabídnou v době pandemie levné lety

Cestování

Změny se nicméně nedotknou jen pasažérů v economy. Společnost American Airlines například přestala vydávat jídlo v první třídě, pokud je let kratší než 4,5 hodiny. A v ekonomické třídě se mohou lidé zcela rozloučit s alkoholem, který se vůbec neprodává.

Delta Air Lines zase snižuje množství nabízených svačin, zejména na vnitrostátních linkách, ale také na některých kratších mezistátních letech. A nabízeny nejsou žádné alkoholické nápoje, pouze balená voda. Southwest Airlines pak omezily veškerý servis, aby snížily množství interakcí mezi posádkou a cestujícími. Voda je k dispozici jen na požádání.

Nebe se vyklidilo od letadel, ukazují data z radaru

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám