Hlavní obsah

Vedra ženou do hor. V Krkonoších se mohou turisté vydat po nové stezce

Právo, Vladislav Prouza

Tropy v nížinách ženou mnohé lidi do výrazně chladnějších hor. Zatímco dole teplota v posledních dnech atakovala 38 stupňů, na Luční boudě nepřesáhla pětadvacítku. Možnosti turistiky v Krkonoších rozšířila nová naučná stezka pro pěší i cyklisty ve Špindlerově Mlýně.

Foto: Profimedia.cz

Krkonoše (ilustrační foto)

Článek

Špindlerovský Skiareál nazval osm kilometrů dlouhou trasu Jízda za zvířátky. „Stezka začíná u horní stanice lanovky na Pláni. Turistům umožní nahlédnout do světa krkonošských lesů a získat poznatky o životě zdejších zvířat. Terén je ideální pro cyklisty, vydat se na ni lze na koloběžce, s kočárkem nebo pěšky,“ přiblížil ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš.

Bezplatný nástup na novou stezku umožňuje ubytovaným návštěvníkům Špindlerova Mlýna možnost získat ve vybraných hotelích rodinného volňáska na lanovky. „Spolupráci s hoteliéry jsme odstartovali již loni, a to po vzoru vyspělých zahraničních středisek. Snažíme se tak přispět ke zvýšení návštěvnosti Špindlerova Mlýna v období letní sezony a ještě k většímu zatraktivnění a zvýšení obsazenosti našich TOP spolupracujících partnerských hotelů,“ přiblížil Hroneš.

Zájemci o bezplatnou jízdu na krkonošské hřebeny se musejí po příjezdu do špindlerovského hotelu zaregistrovat do databáze Skiareálu Gopass a získat speciální čipovou kartu. „Na ní je nahraný příslušný počet jízdenek na lanovky zdarma,“ doplnil Hroneš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám