Hlavní obsah

Ve Švýcarsku otevřeli největší muzeum čokolády na světě

Novinky, Michael Švarc

Švýcarsko je neodmyslitelně spjato s čokoládou. Teď v zemi této pochutině zasvětili i největší muzeum na světě, které se navíc může pyšnit také největší čokoládovou fontánou, píše agentura Reuters. Nová turistická atrakce patří značce Lindt a přirovnání k pohádkové továrně Willyho Wonky není vůbec od věci.

Foto: Profimedia.cz

Obří čokoládovna se nachází v Curychu.

Článek

Budova se nachází v Curychu a je továrnou, obchodem i muzeem v jednom. Zabírá celkem 1,2 kilometru čtverečního a návštěvníci se v instituci mohou v rámci interaktivní expozice dozvědět o historii i výrobě oblíbené pochoutky nebo o jejím kulturním dědictví, píše server Insider.

Nejvýraznějším prvkem je fontána v hlavní hale muzea. Měří přes devět metrů a celkově váží tři tuny. Tryská z ní 1500 litrů skutečné čokolády, které dopadají zpět na typický kulatý bonbon Lindor.

Foto: Profimedia.cz

Atriu dominuje čokoládová fontána, která je prý tou nejvyšší na světě.

Přichystány jsou také ochutnávky, zájemci si v dílně mohou sami vyzkoušet výrobu pochutin, třeba pralinek. Pro vlastnoruční výrobky pak mohou vytvořit i dárkové balení v případě, že by chtěli výtvor někomu dát. Ostatní mohou zavítat pro již hotovou čokoládu do obchodu.

Vstupenky do muzea si lze zamluvit online. Češi se ale do obří čokoládovny asi nějakou chvíli nepodívají, Švýcarsko totiž řadí Českou republiku na seznam rizikových zemí a po vstupu je vyžadována karanténa.

Švýcarsko přidalo mezi své alpské tunely další skvost

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám