Hlavní obsah

Ve strhujícím videu letí splašené mraky kolem vrcholků švýcarských velehor

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký fotograf vytvořil dechberoucí časosběrné video, ve kterém si divák prohlédne panoramata švýcarských Alp jinou optikou – značně zrychlenou. Materiál na své dílo sbíral autor přes týden.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Švýcarské velehory v úžasném časosběruVideo: Reuters

 
Článek

Fotograf Samuel Ferrara z americké Pensylvánie navštívil v létě Švýcarsko, které je rodnou zemí jeho snoubenky. V roce 2017 se tam Ferrara proto plánuje přestěhovat. V rámci letošního pobytu navštívil během osmi dní Zermatt se slavnou horolezeckou ikonou Matterhornem, který natočil mimo jiné při východu slunce, a také zavítal k nedalekému vrcholu Gornergrat.

Zajímavost: Letos uplynulo 150 let od prvního úspěšného zdolání Matterhornu.

Mohutné horské hradby včetně špičatého a strmého Matterhornu si ve videu prohlédnete v celkem mystických obrazech. Ferrarovi se totiž podařilo skvěle vykreslit ladný pohyb sněhobílých mraků. Ty jako by horské svahy chvílemi omývaly napěněnými vlnami a jindy zase něžně hladily. Nad údolími se pak mraky ženou rychlostí splašeného stáda koní.

Podle agentury Reuters bylo pro Ferraru největší výzvou právě počasí, protože je v horských oblastech velmi proměnlivé, a také nošení veškerého vybavení. Fotografie snímal v různých intervalech, od pěti až po 20 sekund. Ve výsledném videu spojil 24 fotografií na sekundu.

Reklama

Výběr článků

Načítám