Hlavní obsah

Vánoční trhy lákají do německého Porýní

Právo, Bohuslav Borovička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adventní čas bývá pro mnohé nejkrásnějším obdobím v roce. Plný svíček, vůně cukroví, ledových květů na oknech a tajuplných příběhů. Neodmyslitelnou součástí jsou i vánoční trhy. Všude je cítit perník, skořice, svařené víno, blíží se kouzlo Vánoc.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Cášské perníčky jsou nejen chutné, ale lákavé i na pohled.

Článek

Vyhlášené jsou vánoční trhy v Kolíně nad Rýnem, Bonnu nebo Cáchách. Ve stejném duchu se ale ponesou i trhy v dalších místech Porýní, např. v Koblenci, nebo v Trevíru.

Kolín nad Rýnem

26. listopadu – 23. prosince 2012

Dominanta města – gotická katedrála sv. Petra a Marie je zároveň i jednou z nejvýznamnějších památek v celém Německu. Pořádá se u ní největší kolínský trh. Návštěvníci si budou moci prohlédnout práci řemeslníků, ochutnat tradiční jídlo a pití nebo se pobavit u více než stovky vánočních představení. V srdci Starého města mezi náměstím Alter Markt a náměstím Heumarkt leží Heimat der Heinzel (Domov skřítků). Ilustruje historii trhů, která zde začala již v roce 1820.

Foto: Profimedia.cz

Katedrála v Kolíně nad Rýnem

Zejména dětem je věnován Vánoční pohádkový trh na Rudolfském náměstí. Je inspirován pohádkami bratří Grimmů.

Další trh se koná přímo v přístavu u Rýna. Je jím Kolínský přístavní vánoční trh u Muzea čokolády, kde srdeční námořníci nabízejí rybí i jiné speciality z celého světa společně s kvalitními vánočními předměty a produkty spojenými s životem na moři a v přístavu.

Bonn

Atmosféru bonnských trhů na náměstí Münsterplatz, Bottlerplatz, Friedensplatz, mezi ulicemi Vivatsgasse a Windeckstraße a nově také na Poststraße si budou moci návštěvníci vychutnat ve dnech 23. listopadu až 23. prosince 2012 od 10 do 21 hodin.

Umělečtí řemeslníci, hrnčíři, výrobci šperků, dřevořezbáři, obchodníci s koženým zbožím, oblečením a adventní výzdobou, včelaři se svíčkami ze včelího vosku – ti všichni se zde sejdou, aby prezentovali svoje nejpovedenější výrobky.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Děti si pod odborným vedením vyzkouší práci hrnčířů, výrobu svíček, foukání skla, malování hedvábí nebo si z barevných papírů vyrobí vánoční přáníčka. Svoje výtvory si pak budou moci odnést domů.

Cáchy

23. listopadu – 23. prosince 2012

Vánoční trh ve starobylých Cáchách je jedním z největších a nejkrásnějších trhů v Německu. Stejně jako každý rok, tak i letos se okolí cášské radnice promění v ráj světel, barev, vánočních zvuků a neodolatelných vůní, které v krásném prostředí historického centra Cách vytvoří nezapomenutelnou atmosféru.

Foto: Profimedia.cz

Katedrála v Cáchách

Cášské firmy jsou výrobou cukrovinek proslavené po celém světě. Dominovými kostkami, marcipánovými zákusky, sušenkami Spekulatius a samozřejmě proslulými perníčky Printen, které se staly typickým (nejen vánočním) suvenýrem z Cách. Jsou posypané ořechy, mandlemi, polévají se čokoládou, jsou bílé i žíhané.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám