Hlavní obsah

V roce 2023 vyjede nový Orient expres. Chce spojovat kultury

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci železnice se mohou těšit na unikátní zážitek. V roce 2023 totiž na koleje vyjede nový Orient expres, jenž pasažéry vezme na cestu napříč Evropou, konkrétně z Říma do Paříže, Splitu nebo Istanbulu. Každý z vlaků slibuje komfortní kupé i prvotřídní gastronomii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nový Orient expres vyjede v rámci programu La Dolce Vita, dohromady bude čítat šest vlakových souprav. O jejich podobu, inspirovanou železnicemi 60. a 70. let minulého století, se postaralo studio Dimorestudio, které láká na retro estetiku i luxus.

Každý vlak nabídne cestujícím 12 de luxe kabin, 18 standardních apartmá a jedno královské. Součástí samozřejmě bude i jídelní vůz, kde se bude vrcholná gastronomie snoubit s italskými víny.

Ceny zatím nejasné

Právě v Itálii totiž bude většinou cesta začínat, a to konkrétně v Římě, uvádí server Independent. K dispozici budou tři itineráře, které zájemcům nabídnou cestu z italského hlavního města buď do Paříže, Splitu nebo Istanbulu.

„Původní železniční cesta bude inovativní v tom, že spojila dohromady kultury — západní svět s orientem, historii se současností. A my chceme tuto starosvětskou a inspirativní cestu oživit,“ vysvětlil Stephen Alden, šéf společnosti Accor, která Orient expres vlastní.

Doplnil, že lákadlem budou mimo jiné dechberoucí panoramata i unikátní koktejl kultur, díky nimž budou mít cestující nezapomenutelné zážitky.

Zatím nebylo zveřejněno, na kolik vyjdou lístky. Dá se však předpokládat, že jízda v Orient expresu nebude nic pro milovníky nízkonákladového cestování. Na druhou stranu taková přeprava jistě uspokojí ty, kterým leží na srdci životní prostředí a dávají železnici přednost před létáním.

Známý režisér navrhl interiér vlaku. Zájemci se jím mohou projet

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám