Hlavní obsah

V rezortu na Maledivách se letos otevře údajně první podvodní vila na světě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maledivy mají hned několik podvodních restaurací. Ještě letos se na exotickém souostroví otevře i údajně první podvodní vila na světě. Bude součástí rezortu Conrad Maldives Rangali Island a zájemci si budou moci tento nevšední zážitek vyzkoušet za více než milión korun na noc, uvedl server Condé Nast Traveler.

Foto: Profimedia.cz

Podmořská vila nebude levnou záležitostí. Za jednu noc si hosté zaplatí přes milión korun.

Článek

Vila nazvaná The Muraka, což v lokálním jazyce znamená korál, je údajně první podvodní. Není to však úplně pravda. Podobné stavby začaly vznikat už před dvěma lety v Dubaji. Jak ale upozorňuje server Condé Nast Traveler, ne všechny jsou už v provozu nebo k zakoupení.

Maledivská vila bude dvoupodlažní, obývací prostory mají být nad hladinou, zatímco třeba hlavní a největší ložnice bude pod mořem.

Foto: Profimedia.cz

Hosté budou mít nevšední výhled na život v moři.

Stěny v podvodní části budou samozřejmě průhledné, aby si hosté užili panoramatický výhled na podmořský život. Jakkoli je hlavní předností vily právě podvodní část, stejně luxusní a opulentní budou i horní prostory, které kromě obývacího pokoje nabídnou další dvě ložnice, koupelnu, kuchyni nebo venkovní terasu s bazénem. Dohromady se do Muraky vejde až devět hostů.

„Poháněni motivací přinést cestovatelům nové zážitky chceme hostům díky první podvodní rezidenci umožnit prozkoumat Maledivy ze zcela nové perspektivy,“ uvedl hlavní designér vily Ahmeed Saleem. Ona nová perspektiva ovšem vyjde na více než milión korun za noc.

Foto: Profimedia.cz

Dvě ložnice nabídne i horní část vily.

„Jsme nadšeni, že Muraka je svěžím závanem na poli současného designu a inovace,“ dodal Martin Rinck, šéf pro Asii ze společnosti Hilton, která je vlastníkem rezortu. Otevření vily je naplánováno na konec letošního roku.

V rezortu Conrad Maldives Rangali Island, který sestává ze dvou ostrovů spojených mostem, se jedná už o druhou podvodní atrakci. Tou předchozí je světoznámá restaurace Ithaa, která byla vůbec prvním podvodním stravovacím zařízením na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám