Hlavní obsah

V Paříži se bruslí v oblacích. Na střeše druhé nejvyšší budovy vyrostlo kluziště

Novinky, mšv

Zima se sice chýlí ke konci a Evropa zažívá oblevu, ale v Paříži se stále vesele bruslí. Ale ne jen tak někde. Jedno z kluzišť totiž vyrostlo na střeše 210 metrů vysoké budovy Montparnasse Tower, která je druhá nejvyšší ve městě. Návštěvníci si tak kromě ledových radovánek mohou užít také panoramatický výhled na město, případně se zahřát horkou čokoládou nebo svařákem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Paříži otevřeli na střeše 210 metrů vysokého mrakodrapu kluzištěVideo: Reuters

 
Článek

O tom, že ojedinělá atrakce turisty i místní přitahuje a baví, svědčí i to, že se od spuštění zvedla návštěvnost věže o 30 procent. Postavit ovšem kluziště v takové výšce se neobešlo bez určitých technických komplikací. „Nevýhodou mrakodrapu je, že výtah tu jezdí jen do 56 podlaží a další tři patra musí všichni po svých. Takže se tým konstruktérů dost nachodil,“ konstatuje Caroline Delaireová z vedení Montparnasse Tower.

Bruslení v oblacích je nevšedním zážitkem především pro turisty z cizích zemí, obzvláště ze zámoří, ale pohled na Paříž z vrcholu věže si nenechali ujít ani místní. „Ne každý den si můžete jít zabruslit do takové výšky. Když je krásně, jako třeba dnes, je odsud výhled na celé město. Tak jsme využili příležitosti,“ řekla pro Reuters návštěvnice Maude, která přišla se dvěma dětmi.

Ledové kluziště se veřejnosti otevřelo 10. února a v provozu bude až do 5. března — záviset bude ovšem také na teplotních podmínkách. Obleva, která v půlce měsíce zastihla Evropu, není pro bruslení úplně ideální. Cena vstupného se pohybuje od 9,50 do 15 eur, tedy zhruba od 250 do 400 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám