Hlavní obsah

V New Yorku otevřou psí muzeum. Slibuje největší tematickou sbírku umění na světě

Novinky, mšv

Milovníci psů mají o důvod víc, proč navštívit New York. Příští měsíc se v něm totiž otevře muzeum s údajně největší sbírkou umění s psí tematikou na světě. To ve městě stálo už před 32 lety, než se přesunulo do amerického státu Missouri, uvedl server Independent. Muzeum zaštiťuje Americký klub chovatelů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V New Yorku otevřou Muzeum psůVideo: AP

 
Článek

V expozici návštěvníci najdou stovky uměleckých předmětů, které se nějak pojí se psy. Jedná se o malby, plakáty, bronzové či porcelánové sošky nebo dekorativní předměty. Součástí bude také několik panelů, popisujících nejlepšího přítele člověka v průběhu historie.

„Zamířili jsme zpět do New Yorku, kde naše muzeum začalo. Jsme smutní, že opouštíme St. Louis v Missouri a naše kolegy, kteří s láskou a péčí naši kolekci rozšiřovali posledních 30 let,“ píše se na stránkách muzea.

„Jsme nicméně nadšeni, že můžeme představit naše jedinečné muzeum na Manhattanu, kde bude ve stejné budově jako sídlo Amerického klubu chovatelů. Budeme mít tak přístup do jeho knihovny, archivu a ke sbírkám.“

Muzeum návštěvníkům nabídne také tematický obchůdek, interaktivní digitální expozici, fotokabinu a další. „Tohle muzeum je krásná óda na nejlepšího přítele člověka. Jsme nadšeni, že ho můžeme představit novému publiku,“ uvedl výkonný šéf instituce Alan Fausel.

Psí muzeum se otevře 8. února. Vstupné pro dospělé bude 15 dolarů (330 korun) a 5 dolarů pro děti (110 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám