Hlavní obsah

V Londýně otevřeli údajně první uhlíkově neutrální hotel na světě

Na první pohled vypadá londýnský Room2 jako klasický hotel. Pokoje jsou minimalistické a velké postele slibují pohodlný spánek. Ubytovací zařízení je však údajně prvním uhlíkově neutrálním hotelem na světě. Je tak určen všem, kterým leží na srdci životní prostředí, uvádí agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: V Londýně otvírají první hotel na světě bez uhlíkové stopyVideo: AP

 
Článek

Z kohoutků teče omezené množství vody, stínidla lamp jsou z recyklovaných materiálů a rámy zrcadel z lokálního dřeva. To je jen několik málo aspektů, které hotelu napomáhají k udržitelnosti a uhlíkové neutralitě.

Hotel má také nainstalovanou technologii, která dokáže zaznamenat, jak hosté spotřebovávají energii. „Máme pokoje plně vybavené schopností zachycovat data, takže dokážeme zjistit, kolik energie doopravdy bere televize, myčky nádobí a podobně. Díky tomu budeme vědět, jak a co návštěvníci využívají,“ uvedl duchovní otec hotelu Robert Goodwin.

Z lokálních zdrojů

Technologie samozřejmě respektuje soukromí hostů. Dokáže ale například rozpoznat, kdy je pokoj prázdný, aby se zbytečně nespotřebovávala energie. Tu hotel bere mimo jiné z obnovitelných zdrojů, především ze solárních panelů na střeše.

Stejnou péči ale věnoval hotel i vybavení. Nábytek je totiž z lokálních materiálů. „Chtěli jsme minimalizovat vzdálenosti, jaké k nám musely produkty urazit,“ uvedl Goodwin. Doplnil, že například koberce jsou z recyklovaného plastu posbíraného v oceánech.

Hotel se otevřel v londýnské čtvrti Chicwick prvního prosince. Ceny pokojů startují na 129 librách za noc, je to takřka čtyři tisíce korun.

Švédský Ledový hotel otevřel brány. Jedno apartmá navrhl i princ

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám