Hlavní obsah

V ledovém baru na Floridě lze pobýt jen 45 minut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ORLANDO

V novém baru, který na začátku října zahájil provoz v Orlandu na Floridě, není potřeba si do nápojů objednávat led. Místo vodky s ledem vám tu naservírují vodku v ledu.

Článek

Pokud chcete tento zážitek vyzkoušet, rezervujte si místo, zaplaťte vstupní poplatek 35 dolarů (632 korun) a nezapomeňte si natáhnout teplou čepici a rukavice. V baru ICEBAR Orlando je totiž všechno z ledu - pohovky, křesla, zdi, skleničky a dokonce i krb.

Nápoje servírují číšnice ve stylovém, sněhově bílém oblečení s kožešinovými beranicemi v ruském stylu. ICEBAR Orlando je označován za jeden z prvních trvale fungujících barů svého druhu ve Spojených státech.

:. Ledové bary jsou oblíbené především v severní Evropě, kde jsou z ledu vyřezány občas celé budovy. foto: ČTK/AP/Phelan M. Ebenhack

Bar otevřeli manželé Turnerovi. "Nemám ráda zimu, protože jsem z Floridy," říká majitelka Patz Turnerová. Ale poté, co do jednoho ledového baru zašli před rokem ve Švédsku, rozhodli se s manželem Ronem, že se jim to vlastně líbí.

Dávají si ale pozor, aby se jim žádný ze zákazníků nepřechladil. Pobyt v baru je omezen na 45 minut a v nabídce je celá řada horkých nápojů. Zaměstnanci baru se točí v pravidelném rytmu - třicet minut na "ledovém placu", pak 15 minut venku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám