Hlavní obsah

V Krkonoších začala letní sezóna, rozjedou se i lanovky

Ve východních Krkonoších začala včera spuštěním lanovky ze Špindlerova Mlýna na Medvědín letní turistická sezóna. V následujících dnech se po pravidelné jarní odstávce a údržbě rozjedou i další lanovky.

Foto: Profimedia.cz

V Krkonoších začala letní sezóna.

Článek

V sobotu se po měsíční odstávce opět rozjede lanovka na Sněžku. „Pro letní sezónu zůstane stejné jízdné i jízdní řád,” řekl náčelník lanovky Jiří Martinec. Dospělí zaplatí za jízdu až na vrchol 210 korun, zpáteční jízdenka bude dál za 390 korun.

Ve SkiResortu Černá hora — Pec pojede o nadcházejícím víkendu kabinová lanovka na Černou horu. Do trvalého letního provozu vstoupí ve čtvrtek 5. května. Sedačková lanovka z Pece pod Sněžkou na Hnědý vrch pojede v květnu a v první polovině června o víkendech, od 13. června bude v denním provozu.

Lanovka Portášky ve Velké Úpě bude denně v provozu od začátku května. „Po několikaleté pauze bude v červenci a v srpnu v provozu i lanovka Saxner v Černém Dole,” řekla mluvčí SkiResortu Černá hora — Pec Zina Plchová.

Nová podoba TourPasu

SkiResort pro letošní letní sezónu připravil novou podobu TourPasu, který bude fungovat jako zimní skipas. V prodeji budou jedno až sedmidenní TourPasy, které půjdou neomezeně použít na čtyřech lanovkách a v turistických autobusech SkiResortu. Například jedno až třídenní TourPas bude pro dospělého za 450 korun.

Dosavadní TourPas byl desetidenní a například jeho využití pro lanovky bylo omezeno na tři zpáteční jízdy. Plně půjde TourPas využít v červenci a v srpnu, kdy budou všechny lanovky a autobusy v provozu.

Ve Špindlerově Mlýně se další lanovka na Pláně rozjede 27. května. V nabídce Špindlerova Mlýna a sousedních Herlíkovic opět bude jízdenka Cyklotour na lanovky na Pláně na Žalý, která cyklistovi bez větší námahy umožní zdolat cestu přes dvě hory a jedno údolí.

Podnikatelé v turistickém ruchu věří, že letošní sezóna by mohla být stejně tak dobrá jako ta loňská. Loni v létě v Královéhradeckém kraji vzrostl počet hostů hotelů a penzionů meziročně o 23 procent na 408 902 lidí. Znamenalo to nejvyšší návštěvnost v hlavní letní turistické sezóně za poslední léta.

Reklama

Výběr článků

Načítám