Hlavní obsah

V jihočeských skiareálech se zlepšují podmínky

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jihočeských zimních střediscích znovu před víkendem napadl sníh, a tak se lyžaři mohou těšit například na karneval ve Skiareálu Lipno nebo na běžecké stopy na Zadově. Provozovatelé areálů doufají, že se vyvede alespoň závěr sezony, když jsou příznivé předpovědi.

Foto: Pavel Orholz, Právo

V lyžařském areálu na Lipně se vyřádí hlavně děti.

Článek

„Zima to rozhodně v šumavském Skiareálu Lipno nevzdala. Napadlo 5 centimetrů čerstvého sněhu a sněžit má i v následujících dnech. Navíc se opět rozjedou sněžná děla, a tak se můžeme těšit na báječnou víkendovou lyžovačku, kterou oživí dětský karneval na lyžích s lišákem Foxem,“ informovala Právo ve čtvrtek Olga Kneiflová ze Skiareálu Lipno.

Maškarní na lyžích

Lipno nabízí všem lyžařům šest kilometrů upravených sjezdových tratí, tři lanovky i výukové hřiště Fox park. „Právě to se bude hemžit oblíbenými princeznami, indiány, Spidermany a dalšími, nejen pohádkovými bytostmi. V sobotu se totiž bude konat tradiční lipenský karneval na lyžích s lišákem Foxem. Už od 11 hodin má lišák Fox pro své kamarády připravené různé zábavné hry a soutěže. Chybět nebude hromadný sjezd masek po sjezdovce Jezerní ani dětská diskotéka či vyhlášení nejlepší masky dne,“ upozornila Kneiflová.

Zmínila, že na místě budou i tvůrci, kteří dětem i dospělým namalují podle přání na obličej oblíbenou pohádkovou postavu. Ve 13 hodin se pak všechny masky seřadí na lyžařském náměstí a vydají se na spanilou jízdu po Jezerní sjezdovce k Fox parku. Zde se pak děti mohou těšit na diskotéku a soutěže nejen o nejlepší masku.

Sníh komplikuje dopravu, leckde ho napadlo nejvíc za celou zimu

Domácí

Karneval mohou sledovat i návštěvníci Skiareálu Lipno, kteří zamíří na poklidnou vycházku korunami stromů zakončenou výhledy na Šumavu, majestátní vrcholky Alp i lipenské jezero, a to z plošiny vyhlídkové věže stezky korunami stromů.

„Fox park, kde bude karneval z velké části probíhat, se nachází hned u centrálního parkoviště, který využívají i návštěvníci stezky korunami stromů. Doporučovala bych nejprve zamířit sem na malování na obličej. Pak vyrazit na stezku korunami stromů a vrátit se na diskotéku,“ dodala Kneiflová.

Bude sněžit a mrznout

Nový sníh po oblevě v minulých dnech zachránil také provoz Lyžařského areálu Zadov. „Na víkend budou připraveny tratě na Kobyle, Nových Hutích i U Horejšů, celkem se jedná o téměř pět kilometrů tras. Na sjezdovky připadlo asi pět centimetrů sněhu, celkem je na Kobyle pokrývka kolem třiceti centimetrů,“ konstatoval Petr Vondraš, provozní ředitel LA Zadov.

Upozornil, že příznivé jsou předpovědi na další dny, kdy by mělo sněžit a také mrznout. „Počítáme s tím, že zítra začneme upravovat i běžecké stopy na Pláně a potom i směrem na Zlatou studnu,“ doplnil ve čtvrtek dopoledne Vondraš.

Na oblíbená střediska Čechů v Itálii koronavirus zatím neudeřil

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Související články

Branná: Malé, milé a pohostinné středisko

Lyžování v jesenickém areálu Branná není o počtu kilometrů sjezdovek, ale o domácí atmosféře a příjemně sjízdných tratích. V málokterém lyžařském středisku...

Kunčice: Kus Itálie v Jeseníkách

Skiareál Kunčice najdete jen pár minut jízdy od Starého města v Jeseníkách a líbit se bude jak rodinám s dětmi, tak sportovněji založeným lyžařům i milovníkům...

Výběr článků

Načítám