Hlavní obsah

V japonském hotelu mohou návštěvníci počítat kočky, aby snáze usnuli

Novinky, Michael Švarc

Počítání oveček je jednou z technik, které mají pomoci s usínáním. Hostel v japonské Ósace nabízí hostům obdobnou možnost, s tou výjimkou, že mohou počítat opravdové kočky. Návštěvníci se mají pozorováním zvířat odreagovat, zájemci je rovněž mohou nakrmit nebo pomoci s úklidem, píše server Japan Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hostel Neko Hatago se otevřel loni v prosinci a je součástí kočičí kavárny Neko Yokujo, která je zároveň jakýmsi útulkem. Ubytovna disponuje celkem osmi pokojíky, které fungují i jako odpočívárna. Za sklem pak mohou návštěvníci pozorovat kočičí obyvatele, kteří se prohánějí kavárnou, a případně je počítat.

„Chci, aby se lidé dozvěděli více o útulkových kočkách, včetně toho, jak se chovají v noci,“ uvedla 52letá majitelka podniku Naomi Nišikubová. Dodává, že spolupracuje s lokálními organizace, které opuštěným zvířatům hledají nový domov.

Návštěvníků ubylo

Po desáté hodině večerní se zatáhnou žaluzie na oknech, které oddělují hostel od kavárny, a návštěvníci se tak mohou naplno zaposlouchat do mňoukání. Před i po otevírací době pak mohou hosté s provozem podniku drobně vypomoci, kočky nakrmit nebo po nich uklidit.

Hostel Neko Hatago před vypuknutím pandemie přitahoval množství zahraničních turistů, počty návštěvníků však od té doby klesly o více než polovinu. Podle Nišikubové podnik ale zase objevili místní, kteří jsou teď jeho hlavními hosty.

Kvůli bezpečnostním opatřením se ale může ubytovat jen jedna skupina denně. „Nevím, co se bude dít dál, ale doufám, že k nám lidé přijdou a naše kočky navštíví,“ uzavřela majitelka.

Kočka uvězněná v přepravním kontejneru přežívala dva měsíce na pavoucích

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám