Hlavní obsah

V Hulicích se podíváte mezi medové plástve a naučíte se vyrábět svíčky

Právo, min

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako v úlu to od července bzučí v bývalé škole v Hulicích v okrese Benešov. Po kompletní rekonstrukci tu ve dvou patrech vznikla expozice o životě včel, která cílí zejména na děti a nevčelaře. Následující sobotu a neděli se tu koná Svíčkový víkend.

Foto: Včelí svět

V bývalé škole v Hulicích vznikla expozice o životě včel.

Článek

Projdete se velkým včelím úlem s obřími plástvemi. Ukázky exponátů výstavy v poměru jedna ku jedné k velikosti dětské postavy přinesou malým návštěvníkům nezapomenutelné zážitky. Na dotykových monitorech si prohlédnete anatomii včel, můžete si zahrát i kvíz ze života včel, složit puzzle nebo si pustit zvuky úlu.

Foto: Včelí svět

V zážitkové dílně je možné si zpracovat včelí produkty, které se budou obměňovat podle sezóny. Děti si mohou samy vyzkoušet výrobu svíček či modelování z včelího vosku.

Otevírací doba

Otevřeno denně kromě pondělí od 10 do 16 hodin.

Vstupné na svíčkový víkend činí 30 Kč, pro děti 20 Kč. Naučíte se nejen výrobu svíček, ale i vytvořit květinu z netradičního materiálu. Pro nejmenší jsou připraveny hry a malování.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám