Hlavní obsah

V Emirátech otevřeli největší akvárium Blízkého východu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S více než 45 tisíci různými živočichy v 60 expozicích se setkají návštěvníci akvária, které se v pátek otevřelo v Abú Zabí, hlavním městě Spojených arabských emirátů. Je největším svého druhu na Blízkém východě, jeho prohlídka zabere kolem dvou hodin. Mezi nejzajímavější obyvatele instituce patří například Super Snake, sedmimetrová krajta, která je údajně nejdelším plazem světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Abú Dhabí otevírají akvárium pro 45 tisíc živočichůVideo: Reuters

 
Článek

Národní akvárium Abú Zabí nabízí návštěvníkům náhled do různých mořských habitatů celého světa, dohromady ho tvoří 10 tematických zón, v nichž lidé najdou zmíněných 60 expozic. Lákadlem může být i podvodní tunel, který je nejdelším na Blízkém východě, píše agentura Reuters.

„Aktuálně se nacházíme v expozici Bu Tinah. To je skutečná lokalita tady v Abú Zabí, která byla zvolena přírodním divem, a my jsme se pokusili v akváriu replikovat její prostředí,“ uvedl generální ředitel akvária Paul Hamilton. Reálné souostroví Bu Tinah je rezervací známou pro korálové útesy, delfíny, ale i mangrovy.

Nejen pro hosty. Nejznámější dubajský hotel zve na prohlídku za 2300 korun

Cestování

„Nikdo na něj nemá povolený vstup, protože je to vysoce chráněná oblast. Takže jediná možnost, jak se s tamním prostředím seznámit, je právě tady. Na tuhle expozici jsem extrémně pyšný, je pro nás klíčová,“ doplnil Hamilton.

Kromě toho ale narazí návštěvníci na další unikáty. Je to například zmiňovaná sedmimetrová krajta, kladivouni nebo varan skvrnitý přezdívaný Profesor.

Staví ještě větší akvárium

Národní akvárium se otevřelo později, než původně mělo. Jeho výstavbu totiž značně zdržela pandemie koronaviru. „Celý proces se kvůli ní protáhl a značně ztížil, ale nás to nezastavilo,“ uvedl generální ředitel.

Titul největšího akvária si však nová instituce neudrží dlouho. V Abú Zabí totiž staví další akvárium, které má být vůbec největší na světě. Co do plochy má mít 183 tisíc čtverečních metrů, nádrže pak naplní 25 tisíc kubických metrů vody.

V Abú Zabí staví největší akvárium na světě. Pojme 25 milionů litrů vody

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám