Hlavní obsah

V Dubaji otevřeli safari park s tisícovkami divokých zvířat

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je domovem více než tří tisíc divokých zvířat, včetně lvů, tygrů nebo gepardů. Někdejší dubajská zoo se po dvouleté rekonstrukci znovu otevírá coby safari park, tentokrát navržený spíše jako zvířecí útočiště. Ke změně konceptu se instituce rozhodla po ostré kritice aktivistů, píše agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dubajský safari park po dvou letech otevírá dveře návštěvníkůmVideo: AP

 
Článek

„Projekt je navržen v areálu o celkové rozloze 119 hektarů, máme tu více než tři tisíce zvířat všemožných druhů,“ tvrdí šéfka provozu Muna al-Hajeri. Vysvětluje, že někdejší zoo čelila tvrdé kritice kvůli podmínkám, v nichž zvířata žila. Safari Park má proto být více jakousi svatyní, která se soustředí na blahobyt svých obyvatel.

„Organizace bojující za práva zvířat nás v tom plně podpořily, jsme spíše parkem zabývajícím se ochranou, a nikoli zoo, kde žijí zvířata v klecích,“ doplnila al-Hajeri.

Areál sestává z několika částí, to podle toho, odkud zvířata pocházejí. Dovezena byla z různých míst po celém světě, ať už z Evropy, Jižní Afriky, či Asie. „Výběhy byly navrženy tak, aby odpovídaly přirozeným podmínkám, které by zvířata měla v divočině. Mají tam i přístroje vytvářející mlhu nebo klimatizaci, která za horkého léta snižuje teplotu,“ dodává Al-Hajeri.

Jak je na safari zvykem, návštěvníci mohou naskočit do autobusu a nechat se areálem provézt. Užijí si tak bezprostřední setkání se zvířaty, včetně těch největších, jako je třeba slon africký.

Snídaně se žirafou? Zážitek jako z afrického safari nabídnou i v Británii

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám