Hlavní obsah

V čínském hotelu se vyspíte jako ve vlaku, jen se nerozjedete

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci vláčků i obyčejní turisté-baťůžkáři si při cestě Čínou mohou užít radost z pobytu v hotelu, jenž vypadá jako vlak. V čínském Šen-čenu se tak můžete vyspat v lůžkovém, poměrně luxusně vybaveném kupé. Až na to, že se vlakem nikam nedostanete.

Článek

Ve východní části Číny si ve městě Šen-čen turisté i místní obyvatelé mohou vyzkoušet podmínky cestování v lůžkových vozech hotelu Chua-čchiao. Hotel je hojně využíván nejen nadšenci vláčků, ale především baťůžkáři.

Na nádraží, které je k nerozeznání od skutečného, si zájemce koupí místenku, nastoupí si do vlaku "taženého" parní lokomotivou a podle čísla místenky si vyhledá pokoj, který je zcela identický s kupé ve skutečném vlaku.

Každý pokoj i chodby vlaku jsou zařízeny stylovým vybavením, vedle fotografií a obrázků s monotematickým zaměřením na vláčky jsou zde i nepostradatelné doplňky.

Foto: Reuters

Okolí hotelu je shodné s klasickým čínským nádražím.

Hotelovým bonusem, který je samozřejmou součástí kupé každého vlaku, je kladívko pro nouzové rozbití skleněné okenní výplně. Lůžka jsou klasicky umístěna nad sebou, samozřejmostí je jídelní stolek i funkční televize.

Foto: Reuters

Toalety a umývárna se nacházejí v každém voze vlaku.

Na chodbě každého vozu jsou toalety a umývárna. Součástí vlaku-hotelu je jídelní vůz alias restaurace. Restaurace se nachází také na nádraží. Výpravčí a strojvedoucí zde nahrazují hoteloví správci, číšníci a servírky.

Foto: Reuters

Hotelová chodba se ničím neliší od chodbičky v lůžkovém voze.

"Hlavní myšlenkou pro vznik hotelu bylo neměnit pohled turistů na Čínu. Proto jsme pečlivě vybírali polohu hotelu, zachovali vlak v jeho původní podobě a vůbec jsme trvali na zachování čínské klasické kultury. I když je hotel Chua-čchiao značně netypický," pozvala návštěvníky do hotelu marketingová ředitelka Ťin Jang. Upozornila však všechny zájemce o přenocování, že rezervace se zajišťují několik měsíců předem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám