Hlavní obsah

V Číně se lidé mohou projít po vodě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou horkou turistickou atrakcí se v čínské provincii Kuej-čou stala chůze po vodě. Na jedné z tamních řek totiž vyrostl přes 50 kilometrů dlouhý plovoucí chodník. Otevřen byl na Nový rok a od té doby už přilákal spoustu návštěvníků, kteří si přijeli nevšední zážitek vyzkoušet na vlastní kůži.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Plovoucí chodník na řece Chung-šuej je dlouhý 50 kilometrůVideo: Reuters

 
Článek

Plovoucí chodník zabírá na části řeky Chung-šuej celkem 54 000 metrů čtverečních. Lemuje ho navíc přes 10 000 lamp, které po setmění rozehrávají magickou hru pestrých barev a světel. „Nestačíme se divit, jaká je to nádhera. Co jsme přijeli, tak neustále fotíme a natáčíme videa. Poslali jsme je přátelům a ti chtějí teď také dorazit,“ tvrdí turista z Pekingu Wang Pchan-pchan.

Kuej-čou je navíc jedna z jižnějších provincií, takže se tímto způsobem snaží propagovat turismus v zimě, kdy jsou teploty mírnější než na severu. Od začátku roku do oblasti přijelo už přes 60 000 turistů.

Podobnou atrakci měli loni také na jednom jezeře v Itálii. Tam se ale primárně jednalo o dočasnou uměleckou instalaci, která ovšem také přitáhla spoustu zvídavých návštěvníků. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám