Hlavní obsah

V Číně ožívá každoroční ledové království

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ledové stavby a sochy, kterým není rovno, mohou vidět návštěvníci festivalu v čínském Charbinu. Jde o největší akci svého druhu na světě, která každoročně láká množství turistů. Kromě obdivování skulptur se mohou lidé zapojit i do doprovodných aktivit, které čítají třeba bruslení nebo utkání ve fotbale na ledě, píše server CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V čínském Charbinu začal tradiční ledový festivalVideo: Reuters

 
Článek

Sochy a stavby pro letošní 36. ročník festivalu vznikly ze zhruba 220 tisíců metrů krychlových ledových bloků, které pocházejí z nedaleké řeky Sung-chua. Návštěvníci mohou obdivovat majestátní a detailně propracované paláce s vysokými věžemi, nebo různé postavy i bytosti z mytologie, jako jsou třeba draci. To pravé kouzlo má festival po setmění, kdy jsou ledové stavby efektně nasvíceny.

Návštěvníci mají po dobu konání festivalu možnost zapojit se do nepřeberného množství doprovodných aktivit. Ty kromě klasičtějšího lyžování či bruslení lákají také na „ledový fotbálek“, jízdu na kolech nebo i otužovací koupel v řece. Vstup na akci, která trvá až do 25. února, vyjde v přepočtu na tisíc korun.

Festival, který se poprvé slavil v 80. letech, byl inspirován tradičními lucernami provincie Chej-lung-ťiang, které se vyřezávaly právě z ledu a dovnitř se umisťovaly svíčky. Za více než 30 let svojí existence získal světové renomé a stal se vůbec největší akcí svého druhu na planetě. Obdobné festivaly se konají také v Japonsku, Kanadě nebo na Aljašce.

Švédský hotel celý z ledu slaví třicáté výročí

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám