Hlavní obsah

V Číně mají další skleněný most. Rekord ale netrhnul

Novinky, mšv

Není snad měsíce, kdy by v Číně nevznikl skleněný most či vyhlídka. Nejnovější přírůstek se nachází v provincii Liao-ning nad jedním z tamních kaňonů. Otevřeli ho teprve nedávno, rekord ale drží jen v rámci provincie. Do nejdelšího mostu má se svými 369 metry ještě daleko.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně otevřeli skleněný most vedoucí přes kaňonVideo: Reuters

 
Článek

Most zatím funguje ve zkušebním provozu. V jednu chvíli dokáže pojmout na 800 lidí, kterým nabízí panoramatický výhled do okolí. To sice netvoří rozeklané hory, ale zelené kopce, přesto se pro mnoho návštěvníků jedná o neopakovatelný zážitek. „Brní mě nohy a mám pocit, že jsem zapomněl, jak chodit,“ uvedl jeden z návštěvníků v narážce na prosklený chodník, který od země dělí 158 metrů.

„Výhled je úžasný, ale netroufám si pohlédnout dolů, je to tak děsivé,“ uvedl další z turistů o okolní přírodě, v níž nechybějí vodopády nebo kopce, které sem tam mizí v mlze.

Čína má prosklených vyhlídek a mostů už desítky. V průběhu léta se v provincii Kuang-tung otevřel most s vyhlídkovou plošinou o průměru 16,8 metru. Nejdelší skleněný most se ale nachází v provincii Chu-pej a měří 487 metrů. A z jeho konstrukce skutečně mrazí v zádech. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám