Hlavní obsah

V Británii mají hotel pro ženy se zlomeným srdcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po celém světě vznikají hotely, které lákají na wellness nebo třeba jógové pobyty. V Británii se však loni otevřelo zařízení, které je určeno výhradně ženám se zlomeným srdcem. Jde o dílo psycholožky Alice Haddonové, která společně s koučkou Ruth Fieldovou nabízí dámám pobyty, během nichž se mají své bolesti z rozchodu zbavit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Heartbreak Hotel se pro zájemkyně poprvé otevřel koncem loňského roku. Pobyty navržené speciálně pro ženy se konají v apartmánech Barsham Barns v anglickém hrabství Norfolk.

Projekt si vysnila právě Haddonová, která po smrti své matky zcela přehodnotila pohled na tradiční terapii. Uvědomila si, že pro ženy existuje jen velmi málo služeb, kde jim pomohou vyrovnat se se ztrátou, konkrétně se zlomeným srdcem a rozchody, píše server CNN.

Do projektu se Haddonová vrhla společně se svou dlouholetou kamarádkou Ruth Fieldovou. „Považujeme pobyt za jakousi jednotku intenzivní péče pro srdce, kde vám jsou k dispozici deky, horké nápoje, praskající oheň v krbu, nikdo na vás nezvyšuje hlas a o každého je postaráno tak, aby se naplno odevzdal terapii,“ vysvětluje psycholožka.

Foto: Profimedia.cz

Zakladatelky hotelu Alice Haddonová (vlevo) a Ruth Fieldová (uprostřed).

Pobyty probíhají od pátku do pondělí a může se jich současně účastnit jen osm žen. „Je to cesta sebepoznání od zlomeného srdce po nový způsob bytí,“ míní Haddonová.

Během pobytu ovšem nejde jen o blaho duše. Návštěvnice se mohou těšit na příjemné prostředí i dobré jídlo. „Lokace je pro nás velmi důležitá. To, že jsme na pobřeží a můžeme každý den vyrazit na pláž, je také klíčové,“ tvrdí psycholožka a dodává, že rozlehlost oceánu i jeho vůně je dobrá pro uzdravení a pomáhá s uvolněním stresu.

Pobyt není pro každého

Zájemkyně o pobyt musejí nejprve vyplnit podrobný dotazník. Po něm pak následují telefonické hovory s Haddonovou či Fieldovou, během nichž se vyhodnotí, zda ženám pobyt prospěje nebo by měly vyhledat jinou službu.

V Heartbreak Hotelu jsou zakázány mobilní telefony a nepodává se ani alkohol. To je podle psycholožky velmi důležité, protože návštěvnice se tak více otevřou. „Potřebují ventilovat své pocity, a cokoli, co je od toho zdržuje, nepovažujeme za přínosné,“ tvrdí Haddonová.

Taková terapie pro zlomené srdce ovšem nevyjde levně. Pobyt totiž stojí 2500 liber (73 tisíc korun). Podle zakladatelek hotelu je ale zájem od otevření značný. Do budoucna proto plánují koncept rozšířit také na pobyty, které se budou zabývat sourozeneckou rivalitou nebo smrtí milované osoby.

Unikátní švédský hotel je skryt za stovkami ptačích budek

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám