Hlavní obsah

Už žádné dámy a pánové. Britský vlajkový dopravce zavádí neutrální oslovení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslovení dámy a pánové už cestující u aerolinek British Airways neuslyší. Společnost se rozhodla začít používat genderově neutrální jazyk, aby se na palubách jejích letadel cítili vítaní úplně všichni. Obdobný krok v minulosti učinily už i někteří konkurenční dopravci.

Foto: Profimedia.cz

Tradiční oslovení už lidé na palubách letadel British Airways neuslyší.

Článek

Krok je prý motivován změnami ve složení cestujících a genderově neutrální oslovení má navíc zahrnovat i dětské pasažéry, uvádí server Daily Mail. „Ctíme diverzitu a inkluzi a naším závazkem je, aby se všichni naši cestující cítili vítáni,“ vysvětlil mluvčí britského vlajkového dopravce. British Airways už údajně neutrální jazyk přes rok používá na letišti.

Obdobné rozhodnutí učinily v minulosti i další aerolinky, mezi nedávnými to je podle serveru iNews například Air Malta. „Vždy jsme naše zákazníky vítali oslovením dámy a pánové. Jdeme však kupředu, a tak si náš personál osvojí genderově neutrální jazyk a oslovení typu hosté a podobně,“ okomentovala společnost krok.

Dalšími aerolinkami, které volí neutrální jazyk, jsou třeba německá Lufthansa, Air Canada, nízkonákladová společnost easyJet či Japan Airlines.

Qatar Airways jsou už pošesté v řadě nejlepší leteckou společností

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám