Hlavní obsah

Utéci z každodenního shonu a navíc dostat zaplaceno: Poslední šanci máte dnes

Novinky, Jakub Kynčl
Glasgow

Máte toho už ve své práci opravdu dost? Trpíte syndromem vyhoření a cítíte, že vaší jedinou šancí je opustit republiku a od kořenů změnit svůj život? Pokud ovládáte dobře angličtinu a umíte se rychle rozhodovat, máte šanci. Ale jen do páteční půlnoci britského času, tedy do jedné hodiny v sobotu ráno toho našeho. Zmizet můžete na skotskou samotu - a ještě vám za to dobře zaplatí.

BEZ KOMENTÁŘE: Kdo bude správcem tohoto opuštěného skotského ostrova?

 
Článek

Stát se správcem neobydleného skotského ostrova, na kterém stojí půvabné středověké opatství, může ten šťastlivec, který bude vybrán ze zástupu klid hledajících zájemců o tuto práci. Úspěšný kandidát bude žít přímo vedle opatství v chatě o dvou ložnicích. Společnost mu bude v domě dělat pouze jeden další pracovník, se kterým bude sdílet svůj příbytek vždy od března do října.

Ostrov Inchcolm leží uprostřed zálivu Firth of Forth. Jediným obchodem na ostrově je krámek s dárkovými předměty, který je přimknutý přímo k opatství.

"Správce si bude muset vozit jídlo na ostrov a své stravování důkladně plánovat. Chata je vybavená sprchou, pračkou a kuchyňskými spotřebiči. Je tam voda i elektřina. Život na ostrově nicméně umožňuje žít zcela jinak," uvedl mluvčí organizace Historické Skotsko, která výběrové řízení uspořádala.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov Inchcolm v roce 1957. Mnoho se toho tam nezměnilo.

Ostrov je dostupný pouze lodí. Ač by se mohlo místo zdáti dokonalou samotou, ročně navštíví Inchcolm zhruba 20 000 lidí a v ruinách části opatství se často konají svatby.

Správce by si měl za osm měsíců vydělat až 20 373 liber, tedy 600 tisíc korun a svou duši bude moci navíc uklidňovat krásnou přírodou. Na Inchcolmu žije například velká kolonie lachtanů. Toto místo vypadá i za ponurého britského počasí úplně kouzelně.

Máte chuť na poslední chvíli o tuto práci zažádat? Můžete tak učinit zde.

Anketa

Lákala by vás práce správce opuštěného ostrova?
ano
82,3 %
ne
17,7 %
Celkem hlasovalo 6580 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám