Hlavní obsah

US Airways definitivně končí, American Airlines je během tří měsíců nahradí

Novinky, fis

Americké aerolinky US Airways po víc než 75 letech pomalu, ale jistě vymizí z leteckého trhu. Na jejich letech je postupně nahradí letadla společnosti American Airlines. Tyto změny by neměly mít vliv na ceny letenek.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo US Airways

Článek

US Airways vznikly už v roce 1939 jako přepravní letecká společnost. Tehdy ještě pod názvem All American Airways. V roce 2013 došlo k jejich spojení s aerolinkami American Airlines, čímž vznikl letecký gigant American Airlines Group.

Od července do října by měly původní lety US Airways převzít American Airlines. Vystřídat se mají i ve stejném rezervačním systému, aby se předešlo zmatkům a chybám. Jak ale upozornil britský deník Daily Mail slovy Mayi Leibmanové ze společnosti American Airlines, toto nahrazování může trvat i delší dobu.

Stopy po US Airways budou ještě nějakou dobu viditelné. Současná podoba všech letadel by se měla změnit až v roce 2016, ještě déle pak zůstane letadlům US Airways Express.

Kompletní by propojení společností US Airways a American Airlines, včetně jejich systémů letového provozu, mělo být až v roce 2017, tedy čtyři roky od oficiálního spojení.

Reklama

Výběr článků

Načítám