Hlavní obsah

Unikátní Kamencové jezero zahájilo hlavní sezonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvou letech protiepidemických odkladů odstartovala hlavní sezona na Kamencovém jezeře v Chomutově tradičně v první květnový den. Vstupné se nezměnilo a vody bude dost, řekla Právu Věra Fryčová, ředitelka chomutovského zooparku, pod který areál jezera spadá.

Foto: archív MěÚ Chomutov

Kamencové jezero je raritou, vzniklo zatopením bývalého kamencového lomu.

Článek

Přestože květen bude podle meteorologů ještě poměrně chladný, areál podle ředitelky určitě prázdný nezůstane. „Lidé se k nám těší, i když zrovna nepálí slunce. Když není počasí na opalování a koupání, místní rádi přijdou na jarní procházku,“ poznamenala.

V rekreační části areálu byly před novou sezonou zrekonstruovány další chatky, hlavní molo dostalo ošetřující nátěr, lodičky zcela nové přístaviště.

„Řešíme zároveň, že je přestěhujeme blíž k restauraci Dřevák. Chceme část jezera, odkud lodičky vyplouvají, uvolnit pro plavce,“ přiblížila Fryčová další plány. Na pláže bylo podle ní navezeno 300 tun nového písku a je pravděpodobné, že bude doplněn dalším.

Přiteče 50 milionů litrů vody

Kamencové jezero čeká stejně jako loni ještě dopouštění vody, aby se hladina dostala na běžnou hranici. Nyní k ní chybí asi třicet centimetrů, které by měla ještě před létem doplnit voda z přivaděče. Do jezera tak přiteče ještě téměř 50 milionů litrů vody.

Zaniklý průmyslový svět v Brně láká turisty

Cestování

Vstupné zůstalo letos ve stejné výši jako v předchozích letech. Jednotlivé vstupné bude za padesát korun, permanentní vstupenka pak za 500 pro děti a seniory, za 700 pro dospělé. Pronájem kabinek také zůstává na ceně mezi 400 až 700 korunami.

„Prodej permanentních vstupenek i pronájem převlékacích kabinek běží už od poloviny dubna,“ připomněl vedoucí areálu Jan Klučerovský.

Bude řada akcí

První větší akce pro veřejnost jsou tu plánované na červen. O víkendu 11. a 12. června to bude Velká cena Chomutova, celostátní závody mládeže v kanoistice, týden nato pak jedenáctý ročník Chomutovského Dragon Cupu, tedy závodu dračích lodí.

Během sezony začne první etapa stamilionové přeměny areálu, konkrétně výstavba nového vchodu ve směru od parkoviště u Aquasvěta za zhruba 43 milionů korun.

Další velké investice, především přebudování vstupu z Přemyslovy ulice na  Kamencové náměstí, jsou v plánu po sezoně. Náklady se předpokládají ve výši 72,5 milionu korun.

Kamencové jezero vzniklo zatopením bývalého kamencového lomu, voda má blahodárný vliv na pokožku. Je kyselá, proto v ní nejsou žádné ryby ani jiní živočichové či rostliny.

Kralupy nad Vltavou nabízejí příjemná zákoutí

Tipy na výlety

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám