Hlavní obsah

Turistický ruch kvůli pandemii přišel o stovky miliard dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pandemie nemoci covid-19 připravila od počátku roku do května světový turistický ruch o tržby ve výši 320 miliard dolarů (7,2 bilionu Kč). Vyplývá to ze zprávy Světové organizace cestovního ruchu při OSN (UNWTO), která byla v úterý zveřejněna.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dopad šíření koronaviru na turistické odvětví je podle organizace z pohledu tržeb už nyní třikrát horší než vliv globální krize v roce 2009.

Aktuální statistika organizace UNWTO (World Tourism Barometr) ukazuje, že kvůli karanténním opatřením klesl v květnu počet turistů meziročně o 98 procent. Dále z ní vyplývá, že za období od ledna do května se snížil počet turistů o 56 procent. To představuje o 300 milionů lidí na cestách méně a ušlé tržby 320 miliard dolarů.

Většina odborníků z panelu UNWTO odhaduje, že mezinárodní cestovní ruch se zotaví ve druhé polovině roku 2021. Menšina pak sází už na první pololetí příštího roku.

Lidé se přestávají bát cestování, zájem o letenky prudce roste

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám